Af Claus Bøge Jensen - 24/05-15 20:21

Sønderjyske fri af bundkamp: Redningen kom tidligt i årSønderjyske fri af bundkamp: Redningen kom tidligt i år

Sønderjyske-lejr jubler over, at klubben to runder før sæsonafslutningen er sikker på at blive i Superligaen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Sønderjyske spillede søndag 1-1 mod FC Vestsjælland hjemme på Sydbank Park i Haderslev. Resultatet betyder, at sønderjyderne nu definitivt er sikret endnu en sæson i Alka Superligaen.

Midtbanespiller i Sønderjyske, Andreas Oggesen, peger på vigtigheden af, at overlevelsen kom i hus før de sidste to spillerunder, hvor modstanderne er henholdsvis FC København og FC Midtjylland.

- Vores erklærede mål har hele tiden været at overleve, og det er sindssygt dejligt nu, hvor den er hjemme. Det er altid det fedeste at afgøre det på hjemmebane.

- Nu kan vi spille frit i de to sidste kampe, hvor vi møder de to tophold. Det bliver svære kampe, men at have i tankerne, at vi er sikre på at overleve, gør det hele meget nemmere, siger den 21-årige Sønderjyske-spiller.

Sønderjyske redder sig - Vestsjælland tæt på nedrykning
Sønderjyske redder sig - Vestsjælland tæt på nedrykning

Sønderjyske-træner Lars Søndergaard skifter til sommer tilværelsen ud med AaB og Aalborg, og han er derfor glad for, at han og holdet nåede målsætningen i Haderslev-klubben.

- Jeg har hele tiden sagt, at det vil betyde meget for mig at slutte godt af her i Sønderjyske. At vi bliver endnu en sæson i Superligaen, det betyder, at vi i fire år i træk under min ledelse har klaret skærene.

- Vi opnår vores målsætninger hvert eneste år, og selvom det til tider har været op ad bakke, har vi alligevel klaret det, siger han.

Lars Søndergaard er især glad for, at Sønderjyske nu kan gå ind til sæsonafslutningen uden at være pisket til at hente afgørende point.

- Man skal huske på, at vi i år sikrer os to kampe før afslutningen. Det er et bedre resultat end de sidste to år, og vi ligger tæt på de øvrige hold over os, siger cheftræneren.

Sønderjyske har 37 point for 31 kampe. Næste opgave for sønderjyderne er en hjemmekamp næste søndag, hvor FC København kommer forbi.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Eriksen og rygterne om Real Madrid og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx