Af Ritzau - 27/08-16 07:59

Rusland tager para-OL-udelukkelse til domstol i SchweizRusland tager para-OL-udelukkelse til domstol i Schweiz

Rusland klynger sig til et håb om, at landets atleter kan få lov til at deltage ved para-OL i Rio.

storybild

Vladimir Lukin, præsident i Ruslands Paralympiske Komité, kæmper fortsat for at få russiske atleter med til handicap-OL i Rio i september. (Billede: Scanpix/Yuri Kadobnov)

Ruslands Paraolympiske Komité (RPC) har ikke opgivet at få atleter med til de paralympiske lege i Rio i september, som russiske atleter ellers tirsdag blev udelukket fra at deltage i.

RPC oplyser ifølge nyhedsbureauet Interfax, at man vil appellere udelukkelsen fra Den Internationale Sportsdomstol (CAS) til en domstol i Schweiz, hvor CAS har hjemme.

- Appellen er blevet indgivet til det schweiziske retssystem, siger RPC-præsident Vladimir Lukin.

CAS vurderede tirsdag, at det var lovligt, at Den Internationale Paralympiske Komité (IPC) i begyndelsen af august annoncerede en totaludelukkelse af Rusland ved para-OL på grund af Ruslands statsstøttede dopingprogram.

Ifølge Reuters kan domstolen i Schweiz kun omstøde CAS-dommen, hvis det kan bevises, at der er sket procedurefejl i sagen.

Hvis udelukkelsen står fast, betyder det, at cirka 260 russiske atleter, som var udtaget til at deltage i legene, må blive hjemme.

Som følge af tirsdagens CAS-dom meldte Dansk Handicap Idræts-Forbund ud, at den russiske udelukkelse ville få det danske OL-hold til at vokse fra 15 til 21 atleter.

Para-OL afvikles fra 7. til 18. september.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx