04/03-16 14:06; Opdateret: 04/03-16 14:27

Advokatfirma fastholder mistanke mod tysk VM-værtskabAdvokatfirma fastholder mistanke mod tysk VM-værtskab

Det Tyske Fodboldforbund (DFB) og Franz Beckenbauer er fortsat under mistanke for VM-bestikkelse.

storybild

Den tyske legende Franz Beckenbauer er fortsat indblandet i sagen om mulig bestikkelse i forbindelse med tildelingen af VM-slutrunden i 2006. (Billede: Free/Pascal Pavani)

Det er fortsat uklart, hvorvidt Det Tyske Fodboldforbund (DFB) købte sig til stemmer i forbindelse med tildelingen af værtskabet for VM-slutrunden i 2006.

Det er konklusionen i en rapport fra det eksterne advokatfirma Freshfields, som har gransket dokumenter og pengeoverførsler i sagen omkring mulig bestikkelse, skriver nyhedsbureauet dpa.

- Vi har ikke beviser for, at der er blevet købt stemmer, men vi kan heller ikke udelukke det, skriver Freshfields i rapporten bestilt af DFB.

Centrum for undersøgelsen var en pengeoverførsel på 6,7 millioner euro (50 millioner kroner) fra den tyske arrangørkomité via Fifa til den tidligere Adidas-chef Robert Louis-Dreyfus.

Ifølge de tyske VM-arrangører var pengene betaling for et kulturelt VM-arrangement, der dog aldrig blev afviklet.

Advokaterne fra Freshfields fandt i forbindelse med undersøgelsen flere mistænkelige pengeoverførsler - blandt andet fra en konto tilhørende legenden Franz Beckenbauer, som var med i den tyske arrangørkomité.

Ifølge Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har utilgængelige vidner, blandt andre den tidligere Fifa-præsident Sepp Blatter, gjort arbejdet med rapporten svært.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Han kom alene tilbage fra...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Derfor...
bt.dk
Axelsen kæmper mod tiden: Nu afgøres...
bt.dk
Dronningen rejser væk på ferie
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx