Af Ritzau - 24/11-16 17:00

Danmark vægter EM-finpudsning over selvtillid i NorgeDanmark vægter EM-finpudsning over selvtillid i Norge

Det bliver med fokus på at afprøve ting, når de danske håndboldkvinder stiller op i Møbelringen Cup.

storybild

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen prioriterer klart at få prøvet en masse forskellige ting og spillere af forud EM. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Torsdag aften støder de danske håndboldkvinder ind i værtsnationen ved firenationersturneringen Møbelringen Cup i Norge i den første af tre kampe.

Lørdag og søndag venter Rusland og Frankrig, og det er altså de tre samme modstandere, som Danmark mødte ved Golden League på hjemmebane i oktober.

Ved den lejlighed tog Danmark en overraskende storsejr over Rusland i åbningskampen, men herefter faldt danskerne sammen og fik store klø af Frankrig og en syngende håndboldlussing af Norge.

Møbelringen Cup er en oplagt mulighed for revanche og tankning af selvtillid inden EM i december, men sådan ser landstræner Klavs Bruun Jørgensen ikke på turneringen.

- Vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi overhovedet kan for at tanke selvtillid, men hvis selvtillid skal tankes på bekostning af, at vi så ikke får trænet nogle ting frem mod EM, så er jeg ikke sikker på, at det er det værd, siger landstræneren.

Han tror ikke, at et par nederlag mere til potentielle EM-modstandere kan give mentale udfordringer for truppen.

- Jeg har en fornemmelse af, at både stemning og den mentale tilstand på holdet lige nu er til, at vi godt kan klare, at vi kan snakke os ud af tingene.

- Vi er bevidste om, hvad vi har med at gøre, så jeg tror ikke, at holdet tager skade (af nederlag, red.), vurderer Klavs Bruun Jørgensen.

Efter VM sidste år opstod der en del virak omkring kvindelandsholdet, da en kritisk intern evaluering fra spillerne omkring landstrænerduoen Klavs Bruun Jørgensen og Søren Herskind slap ud.

Det stod klart, at truppen og landstrænerne ikke helt var på bølgelængde omkring, hvordan tingene skulle køre. Men omkring tilgangen til Møbelringen Cup er der i hvert fald afstemte forventninger.

- Vi går selvfølgelig ind for at vinde, men vi er fuldt ud bevidste om, at det er træningskampe, lyder det fra landsholdsanfører Stine Jørgensen.

- Måske kan man vinde ved at spille på en anden måde, men det er bare ikke det, der er formålet lige nu. Det tror jeg, vi sagtens kan håndtere.

Ved Golden League i oktober tabte Danmark 19-31 til Norge. Kampstart torsdag aften er klokken 19.45.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sådan er det gået Emma fra Årgang 0...
bt.dk
Jonas blev indlagt i et...
bt.dk
Dansk kvinde død på ferieø
bt.dk
Mand fik sin penis slemt i klemme...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx