Af - 11/08-16 22:50

Her er de sociale mediers otte OL-favoritter fra EuropaHer er de sociale mediers otte OL-favoritter fra Europa

Dem, der står øverst på sejrsskamlerne, er ikke nødvendigvis øverst på social-medie-folkets ranglister. Du bliver ikke overrasket, når du ser vinderen

Bildstrecke im Grossformat »
8. På sidstepladsen finder vi den engelske cykelrytter Bradley Wiggins. I 2013 blev han slået til ridder af England, så nu er han Sir Bradley Wiggins. Før OL var bookmakerne overbeviste om, at Sir Wiggins ville bære den engelske fane ved åbningsceremonien. Men han meldte sig selv ud af kampen – han mente, at det skulle være en kvindelig rytter i stedet. 7. På syvendepladsen finder vi endnu en britisk atlet. Nemlig Jonathan Brownlee. Eller Jonny, som han bliver kaldt. Jonny er triatlet, og da han og de andre triatleter skulle afsted til Rio, skrev han afsted til Brasilien med drengene. Flere brugere svarede, at det lød som om, han skulle på druktur med vennerne. 6. Sjettepladsen indtages af en tysker. Michael Jung. Han konkurrerer i disciplinen military. Ved OL i 2012 vandt han guld i både holdkonkurrencen og i den individuelle konkurrence. 5. Julian Brandt. Tysk fodboldspiller – 22 år. Til dagligt angriber for den tyske fodboldklub Bayern-Leverkussen. 4. Den hollandske cykelrytter Tom Dumoulin er den fjerde mest populære OL-atlet, der dyster i enkelstartskonkurrencen. 3. England tager endnu en plads på favorit-listen med syvkæmperen Jessica Ennis-Hill, der tog guldet ved sidste OL. På de sociale medier bliver det dog ikke til mere end en bronze-medalje. 2. Nummer to på listen er den 33-årige brite Mo Farah, der i 2012 vandt guld i mændenes 10.000 meter løb. Mo Farah udover sine resultater kendt for sin sejrsdans, hvor man med armene laver et M på hovedet. 1. Den suveræne vinder af de sociale mediers opmærksomhed er Tom Daley. Endnu en brite. Men hvilken én. Han har vundet bronze ved 10-meter synkronudspring – men vi tror godt, vi ved, hvorfor han er så populær.

OL 2016. En af verdens største sportsbegivenheder. Over det hele på TV, i radio og aviser - og naturligvis også på de sociale medier. Samba-byen Rio De Janeiro er lige nu et hotspot for nogle af de dygtigste sportsudøvere i Verden.

Frankrig sender festabe hjem fra OL
Frankrig sender festabe hjem fra OL

Men dem der står øverst på sejrsskamlerne er ikke nødvendigvis øverst på social-medie-folkets ranglister. Adobe har på baggrund af fire millioner opslag på de sociale medier i store dele af Verden undersøgt, hvilke atleter der er blevet nævnt mest, og som dermed tager guldmedaljerne i sociale medier med hjem. I hvert fald, når det gælder europæiske atleter.

Christopher Juul-Jensen: Jeg kørte en fin OL-enkeltstart
Christopher Juul-Jensen: Jeg kørte en fin OL-enkeltstart

Se top 8 i galleriet øverst i artiklen.

Dansk dressurrytter åbner OL i flot stil
Dansk dressurrytter åbner OL i flot stil

Dansk sølvpar uenige om OL-optakten
Dansk sølvpar uenige om OL-optakten

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx