Af Ritzau - 30/11-16 11:36; Opdateret: 30/11-16 13:03

Tidligere Fifa-boss er mistænkt i tysk VM-svindelsagTidligere Fifa-boss er mistænkt i tysk VM-svindelsag

Nye ransagninger har ført til en ny mistænkt i sagen om mulig svindel i Fifa i forbindelse med VM i Tyskland.

storybild

Den tidligere Fifa-generalsekretær Urs Linsi (til højre) har været højre hånd for Sepp Blatter i mange år. Nu er begge indblandet i korruptionssag. (Billede: Reuters/Siggi Bucher)

Schweiziske myndigheder har ransaget flere huse i Schweiz som del af efterforskningen om mulig korruption i forbindelse med tildelingen af Tysklands VM-værtskab i fodbold i 2006.

Schweizeren Urs Linsi, som er tidligere generalsekretær i Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, er tilføjet til listen af mistænkte i sagen, skriver Reuters.

Urs Linsi var Fifa-generalsekretær fra juni 1999 til juni 2007. Indtil i sidste uge var Urs Linsi præsident for en mindre bank i schweiziske Zürich.

Ransagningerne fandt sted sidste onsdag med hjælp fra schweizisk politi. Her blev flere huse i den tysktalende del af Schweiz undersøgt.

Det oplyser den schweiziske statsanklager, som også fortæller, at ransagningen af husene har afsløret, at Urs Linsi har forbindelse til sagen.

Desuden er en mistænkelig udbetaling i 2005 på 6,7 millioner euro (omkring 50 millioner kroner) - lidt over et år før VM i Tyskland - med i efterforskningen.

- Ransagningerne skete som en del af efterforskningen, som relaterer sig til en betaling på 6,7 millioner euro i april 2005 fra Det Tyske Fodboldforbund, DFB, til Robert Louis-Dreyfus, lyder det fra den schweiziske statsanklager.

Robert Louis-Dreyfus er tidligere chef i Adidas og har tidligere været nævnt i sagen om mulig korruption.

Tidligere har den tyske VM-arrangør hævdet, at pengene var betaling for et kulturelt VM-arrangement, men det blev aldrig afviklet.

Robert Louis-Dreyfus, som døde i 2009, er også blevet beskyldt for at have lånt beløbet til DFB for at hjælpe forbundet med at købe stemmer i tyskernes kamp for at få tildelt VM i 2006.

Efterforskningen begyndte i november 2015 og var i begyndelsen rettet mod Franz Beckenbauer. Han stod i spidsen for den tyske VM-arrangørkomité.

I komitéen sad også blandt andre den tidligere DFB-præsident Wolfgang Niersbach.

DFB har afvist, at pengeudbetalingen var for at købe stemmer og få tildelt VM-værtskabet i 2006.

DFB har dog bekræftet, at forbundet betalte Fifa 6,7 millioner euro, så man kunne sikre organisatorisk støtte. Pengene til Fifa blev betalt af Robert Louis-Dreyfus.

Pengene blev siden betalt tilbage til Dreyfus af DFB, har Niersbach tidligere hævdet.

Tyskland vandt i år 2000 afstemningen om VM-værtskabet med 12 stemmer mod Sydafrikas 11.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Løkke i ny dobbeltrolle: Erhvervsfond...
bt.dk
Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx