Af Ritzau - 19/10-16 09:39

Succesfuldt par nummer 7 splittes i ny løbsserieSuccesfuldt par nummer 7 splittes i ny løbsserie

To stærke danske par forventes at kæmpe med om finalepladserne i ny international serie for seksdagesløb.

storybild

Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv har tidligere været par nummer 7 i seksdagesløbene, men i denne sæson cykler de hver især med en anden makker. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Når den nye seksdagsløbsserie med fire afdelinger i europæiske storbyer og en finale på Mallorca begynder i næste uge, bliver det med fast dansk deltagelse af to par.

Jesper Mørkøv skal køre sammen med Marc Hester. De to har tidligere kørt løb sammen. Det andet danske par består af den tidligere verdensmester Alex Rasmussen og OL-rytteren Casper Pedersen.

Dermed er Jesper Mørkøv og Alex Rasmussen, der vandt 2016-udgaven af det københavnske seksdagesløb, splittet op. Hvem af parrene, der bliver det ikoniske par nummer 7, vides endnu ikke.

De to danske par er stærke nok til at kæmpe med om de 12 finalepladser, vurderer Jimmy Madsen, der er sportschef for den afdeling af løbet, som køres i Ballerup Super Arena i januar.

- Jeg synes virkelig, vi har fået sammensat to super stærke par, der helt sikkert vil kunne gøre sig i toppen af alle løbene, og som jeg også forventer vil være med til at køre om topplaceringerne i finalen på Mallorca, siger sportschefen i en pressemeddelelse.

Pointene gennem de fire afdelinger i London, Amsterdam, Berlin og København lægges sammen, så kun de 12 bedste er med i sæsonfinalen.

Til seksdagesløbet på dansk grund vil der dog være yderligere to danske par med.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx