Af Ritzau - 13/10-16 09:16; Opdateret: 13/10-16 09:27

Mads Christiansen stopper på håndboldlandsholdetMads Christiansen stopper på håndboldlandsholdet

Den danske højreback Mads Christiansen har valgt at trække stikket til landsholdet efter 117 landskampe.

storybild

Mads Christiansen (tv.) står ikke længere til rådighed for det danske håndboldlandshold. (Billede: Scanpix/Javier Soriano)

Håndboldspilleren Mads Christiansen fra Magdeburg stopper på det danske landshold, meddeler Dansk Håndbold Forbund (DHF) i en pressemeddelelse.

Dermed blev OL i Rio i sommer hans sidste tørn for de danske håndboldherrer.

Den 30-årige højreback, der især var en vigtig del af det danske forsvar, nåede 117 kampe for det danske landshold, men han har nu valgt at fokusere al sin tid på klubkarrieren.

- Jeg har haft rigtig mange gode oplevelser i landsholdsregi, og jeg har altid været meget glad for og stolt over at spille på landsholdet, siger Mads Christiansen i pressemeddelelsen.

- Når man er af sted med landsholdet, må man samtidig give afkald på andre ting, og her har min familie og især mit ældste barn været påvirket af, at jeg har været meget væk, så derfor føler jeg lige nu, at det er den rigtige beslutning at melde fra.

Beskeden bliver modtaget med ærgrelse hos landstræner Gudmundur Gudmundsson.

- Mads Christiansen har gennem en længere periode været en nøglespiller på det danske landshold, hvor han har haft en vigtig rolle, så det er selvfølgelig ærgerligt, lyder det fra landstræneren.

- Men han har truffet en beslutning, og den respekterer jeg naturligvis.

Mads Christiansen tog i sommer turen fra det danske mesterhold Bjerringbro-Silkeborg (BSV) til tysk håndbold og Magdeburg.

På meritlisten i landsholdsregi står blandt andet VM-sølv i 2011, EM-guld i 2012, EM-sølv i 2014 og altså senest OL-guldet i Rio.

Han debuterede i 2007 på landsholdet og nåede at score 257 mål i landsholdstrøjen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx