Af Ritzau - 05/10-16 06:31; Opdateret: 05/10-16 10:55

Yussuf Poulsen: Jeg er mere holdspiller end topscorerYussuf Poulsen: Jeg er mere holdspiller end topscorer

Yussuf Poulsen sætter hellere holdkammeraterne i scene, end han selv tager en sjælden afslutning.

storybild

Yussuf Poulsen jublede i fredags, da han scorede for første gang i sæsonen. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Landsholdsangriberen Yussuf Poulsen er altid garant for stenhårdt arbejde, til gengæld snupper han sjældent opmærksomheden på grund af scoringer.

Det skyldes, at han altid arbejder i holdets tjeneste og hellere triller bolden på tværs til en holdkammerat, som han vurderer til at være i en bedre scoringsposition.

En sjælden karakteristik for angribere, der ofte får ry for at være store egoister.

Fischer: - Der er ikke meget Hollywood over det
Fischer: - Der er ikke meget Hollywood over det

- Man skal ikke tro, at jeg er den angriber, der bliver topscorer. Det har jeg ikke tidligere været, og det bliver jeg måske aldrig. Jeg giver nogle andre ting til holdet, som nogle andre angribere ikke giver.

- Jeg tiltrækker mig for eksempel rigtig meget opmærksomhed, fordi jeg løber meget og derved skaber meget rum til de spillere, der er omkring mig.

Dansk topscorer: - Jeg har lært meget af Ståle
Dansk topscorer: - Jeg har lært meget af Ståle

- De spillere har man også brug for, for det gør, at min angrebsmakker eller en offensiv midtbanespiller kan lave mål. Det er der nogle, som lægger mærke til, mens der er andre, som ikke gør.

- Jeg er måske heller ikke så egoistisk som mange - eller nogen i hvert fald - er. Jeg spiller også bolden til siden, når vi er to mand alene med keeperen. Det er der andre, som ikke gør, siger Yussuf Poulsen.

Ekspert vurderer danske måltyve: - Det er vanvittigt
Ekspert vurderer danske måltyve: - Det er vanvittigt

I sidste uge scorede han sit første sæsonmål i Bundesligaen. I sidste sæson blev det til syv scoringer i 32 kampe i Tysklands næstbedste række, mens hans første 15 landskampe har resulteret i to mål.

Han er flere gange blevet opfordret til at skyde mere på mål.

- Hvis jeg føler, at den spiller, jeg afleverer til, har en bare lidt bedre chance for at score, så afleverer jeg til ham. Det er ikke så vigtigt for mig, hvem der scorer målene.

Fischer: Jeg har fået mit landsholdsgennembrud nu
Fischer: Jeg har fået mit landsholdsgennembrud nu

- Hvis jeg på et tidspunkt gerne vil score flere mål, så skal jeg sparke noget mere. Det har jeg også få at vide af andre. Min tidligere træner Alexander Zorniger (Brøndbys nuværende cheftræner, red.) sagde, at jeg skulle være mere egoistisk, siger Yussuf Poulsen.

Det råd kan angriberen godt forstå, han har fået.

- Jeg kunne helt sikkert godt lære noget af de spillere, som er mere egoistiske, for jeg sparker alt for lidt på mål.

Hareide om Ajax-komet: Dolberg må vente lidt endnu
Hareide om Ajax-komet: Dolberg må vente lidt endnu

- Jeg tror kun, at jeg har haft fire eller fem afslutninger i de første seks kampe i Bundesligaen. Til gengæld har jeg lagt op til 16 afslutninger, hvor jeg måske godt selv kunne have sparket, siger Yussuf Poulsen.

I de to seneste landskampe startede han på bænken, mens Viktor Fischer blev valgt som angrebsmakker til Nicolai Jørgensen. Yussuf Poulsen har frem til lørdagens VM-kvalifikationskamp mod Polen til at vise, at han skal starte inde.

LÆS OGSÅ: Hareide om Wass-afbud: Jeg må tro på ham

LÆS OGSÅ: Eriksen tror på Tottenham: Jeg skal ingen steder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx