Af - 14/12-13 17:50

På tide? Nu er landsholdet begyndt at træne håndboldPå tide? Nu er landsholdet begyndt at træne håndbold

Jan Pytlick har ikke villet træne håndbold under VM. Lørdag eftermiddag overgav han sig. Kontrafasen og angrebsspillet skal på plads til kampen mod Montenegro.

storybild

Jan Pytlick og hans landshold er ankommet til Beograd, hvor holdet skal møde Montenegro søndag. (Billede: Polfoto/Lars Poulsen)

Det er angrebsspillet og kontrafasen, det danske landshold klokken 17-18 trænede på til deres første træning i den enorme Kombank Arena i Beograd, som det ankom til tidligere lørdag.

Danmark møder Montenegro i 1/8-finalen ved VM
Danmark møder Montenegro i 1/8-finalen ved VM

Holdet har ellers ikke trænet håndbold mere end en enkelt gang i Serbien, og det gjorde de det ved en første træning i Beograd, inden de kørte til Nis, hvor de spillede deres gruppekampe.

Træningerne har derimod stået på fysisk træning med vægte og andre styrkeredskaber.

Landstræner Jan Pytlick forklarede mandag, hvad det handlede om:

- Vi har gjort nogle nye tiltag i forhold til landsholdet. Vi er begyndt at træne på en lidt anderledes måde, end vi har gjort tidligere.

Dansk profil: Det er mig selv, vi skuffer
Dansk profil: Det er mig selv, vi skuffer

- Vi har indgået et samarbejde med Team Danmark om at løfte os yderligere rent fysisk. Jeg synes, der har været en god udvikling gennem de senere år, men vi vil gerne lægge et ekstra lag på.

- Så vi har indgået et samarbejde med Line Hovgaard, og hun og de eksperter, der er, vil gerne gøre os mere klar til kampe, og det kan man selvfølgelig gøre med håndboldtræning, taktisk træning og så videre, men den nyeste forskning viser, at hvis man arbejder med fysiske øvelser og får tændt de der nervebaner fra morgenstunden af, har man et bedre output, når man skal spille kampen om aftenen. Så det er det, vi ligger og arbejder med.

Godt nok er det ikke en kampdag - der har været to hviledage tidligere på ugen, hvor holdet heller ikke trænede håndbold - men det er alligevel bemærkelsværdigt, at Jan Pytlick har ønsket at skærpe sit hold nu.

Brasilien har lært ham at gå med rygsæk
Brasilien har lært ham at gå med rygsæk

Først kørte håndboldkvinderne en øvelse, hvor de to målvogtere kastede bolden langt til en fremstormende spiller, der så skulle score. I en anden variant kastede målvogterne bolden ud til én spiller, der spillede den videre til en anden, der skulle afslutte.

Bagefter kørte spillerne med en dirigerende Jan Pytlick angrebsspil delt op i to hold. Specielt 'back-back-spillet' gik Jan Pytlick meget op i.

Træningen skal velsagtens ses i lyset af nederlagene til Serbien og Brasilien i løbet af ugen. I de kampe har landstræneren ikke været tilfreds med kontrafasen, og mod Brasilien kunne Danmark slet ikke få angrebsspillet til at fungere.

Serbisk stjerne: Vores forsvar slog Danmark
Serbisk stjerne: Vores forsvar slog Danmark

Søndag klokken 20.45 møder Danmark Montenegro i en ottendelsfinale i Kombank Arena, der ifølge slutrundens officielle hjemmeside kan huse 25.000 tilskuere. Så mange kommer der dog næppe.

Kampen vises på TV2.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Se billedet: Helt særlig gestus går...
bt.dk
Video af landsholdet deler vandene:...
bt.dk
Har du styr på Magnussen? Formel 1...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx