Af Ritzau - 24/08-16 08:15

Mikkel Beckmann: Vilde fans løfter Apoel på hjemmebaneMikkel Beckmann: Vilde fans løfter Apoel på hjemmebane

Romerlys, kanonslag og sædekast er med til at sparke energi ind i Apoel-holdet, siger tidligere Apoel-dansker.

storybild

Apoels meget medlevende fans skal onsdag forsøge at hyle FCK-spillerne ud af den. (Billede: Scanpix/Pierre-philippe Marcou)

Fodboldfansene på Apoel FC's hjemmebane, GSP Stadium i Nicosia, laver en med danske øjne sjældent set larmende kulisse, og de gør alt for at hyle modstanderne ud af den.

Samtidig giver opbakningen fra tilskuerne ekstra energi til spillerne på det cypriotiske storhold, fortæller den tidligere danske landsholdsspiller Mikkel Beckmann, som i 2013 spillede for klubben i syv måneder.

- Apoel er to vidt forskellige hold, alt efter om de spiller ude eller hjemme.

- På Cypern er der vanvittigt varmt både i vejret og i den stemning, som tilskuerne laver. Jeg har ikke oplevet sådan en kulisse andre steder, selv om der ikke er flere tilskuere på Apoels stadion, end der er så mange andre steder. De laver bare en fuldstændig vild stemning.

- Opbakningen fra tilskuerne er med til at give spillerne lidt ekstra procenter, selv om de kan være fuldstændig udkørte og smadrede. Det giver ekstra energi lige at kigge op, mens man hører tilskuerne. Det er et helt særligt boost, som man får, siger Mikkel Beckmann.

Der kan være cirka 22.500 tilskuere på GSP Stadium.

FC København og AaB har tidligere tabt på udebane mod Apoel FC i Champions League-kvalifikationen, mens FC Midtjylland vandt på Cypern, men stadig røg ud takket være et nederlag på hjemmebane.

Mikkel Beckmann kan godt forstå, hvis danske hold lader sig overvælde af den fanatiske stemning, men han tror, at det nuværende FCK er i stand til at håndtere de cypriotiske fans.

- Romerlys, kanonslag og sæder bliver kastet på banen. Man føler sig ikke utryg, men det er noget helt andet, når man kommer derned fra Danmark. Spillerne dernede er vant til, at det er sådan, så Apoel-holdet bliver ikke påvirket negativt af en hård stemning.

- Det er enormt positivt, at de bare støtter deres hold. Det er fuldstændig modsat med udeholdet. Derfor kan jeg godt forstå, at udeholdet kan lade sig påvirke af stemningen.

- Men jeg tror så også, at det her FCK-hold bliver svære at påvirke, for der er mange, som har prøvet lignende ting før. Nogle af dem har også været nede på det stadion før, siger Beckmann.

Han husker også en positiv episode med fansene uden for stadion.

- Da vi vandt mesterskabet, blev vi modtaget som helte. Vi kunne nærmest ikke komme igennem byen. Vi kom ind på et hotel, og der var fuldstændig sort af mennesker, som fejrede et mesterskab, som egentlig var væk i store dele af sæsonen, men som vi vandt til sidst.

- Det var noget af det sjoveste og vildeste, siger Mikkel Beckmann.

Fra klokken 20.45 dansk tid og cirka to timer frem vil det vise sig, om FCK kan håndtere at spille mod Apoel og klubbens medlevende fans.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-klubber høster...
bt.dk
Morgenmadsprodukt kaldes tilbage:...
bt.dk
Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Casper satte vild rekord over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx