Af Ritzau - 19/05-16 03:23

Barcelona er rasende over flagforbud i Copa del Rey-finaleBarcelona er rasende over flagforbud i Copa del Rey-finale

Bystyret i Madrid forbyder FC Barcelonas fans at medbringe det catalonske flag til pokalfinalen i hovedstaden.

storybild

Barcelona-fans medbringer ofte det catalonske pro-uafhængighedsflag, når de tager på stadion. Her er det fra en Champions League-kamp mod Atlético Madrid sidste år. Arkiv. (Billede: Reuters/Albert Gea)

Når FC Barcelona og Sevilla søndag mødes i finalen i den spanske pokalturnering, Copa del Rey, har Barcelonas tilhængere fået forbud mod at medbringe det klassiske rødgule catalonske flag på Vicente Calderon-stadionet i Madrid.

Forbuddet, som bystyret i Madrid har udstedt, har fået FC Barcelona op i det røde felt.

- FC Barcelona udtrykker - i de stærkest mulige vendinger - sin totale og fuldstændige uenighed med udmeldingen.

- FC Barcelona betragter beslutningen som et angreb på ytringsfriheden og den fundamentale ret, som alle og enhver har, til at udtrykke deres idéer og holdninger frit uden at være underlagt censur, skriver den spanske mesterklub i en officiel meddelelse og henviser til FN's Verdenserklæring om Menneskerettighederne.

Farverne i flaget, som for mange cataloniere er et symbol på catalonsk uafhængighed fra Spanien og regeringen i Madrid, indgår også i Barcelonas klublogo.

I sidste års pokalfinale mellem FC Barcelona og baskerklubben Athletic Bilbao buede begge klubbers tilhængere af Spaniens konge og piftede under nationalsangen før kampen.

Forbuddet mod at medbringe estelada-flaget, som det hedder, på stadionet i Madrid vil blive håndhævet med kropsvisiteringer af fansene før kampen.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny borgmester ærgrer sig: Vi har et...
bt.dk
Nyt skoleskyderi i USA - gerningsmand...
bt.dk
Toyota stopper test af selvkørende...
bt.dk
Fødevarestyrelsen trækker salater...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx