Af Ritzau - 08/09-16 07:52

Stærk schweizer knækker OL-darling og er semifinaleklarStærk schweizer knækker OL-darling og er semifinaleklar

Stanislas Wawrinka er som den sidste klar til semifinalerne ved US Open efter sejr over Juan Martin del Potro.

storybild

Stanislas Wawrinka (billedet) blev manden, der slukkede US Open-drømmen for OL-sølvvinder Juan Martin del Potro. (Billede: Scanpix/Eduardo Munoz Alvarez)

Schweizeren Stanislas Wawrinka fuldendte tidligt torsdag morgen den kvartet, der udgør semifinalerne i herresingle ved grand slam-turneringen US Open.

Tredjeseedede Wawrinka hev storspillet frem på de helt rigtige tidspunkter i kvartfinalen mod OL-sølvvinder Juan Martin del Potro, og det rakte til en sejr på 7-6 (7/5), 4-6, 6-3, 6-2.

I semifinalen venter nu den sjetteseedede japaner Kei Nishikori, som overraskende sendte briten Andy Murray ud i sin kvartfinale.

Wawrinka måtte slide hårdt i det mod argentinske Del Potro, der under OL i Rio blev lidt af en publikumsdarling. Dels grundet sit sydamerikanske ophav, og dels fordi han leverede fantastiske kampe og blandt andet sendte storfavoritten Novak Djokovic ud i første runde.

I fredagens kvartfinale trak Stanislas Wawrinka det længste strå i første sæt efter en tæt tiebreak, men Del Potro rejste sig hurtigt med en sejr i andet sæt.

Kampen var helt tæt frem til 4-3 i tredje sæt, hvor schweizeren fik det servegennembrud, som betød, at han kunne serve sættet i hus.

Det lod til at knække den hårdtslående argentiner, som blev brudt i sine to første servepartier i fjerde sæt, og så var løbet kørt.

Juan Martin del Potro har døjet meget med skader i en ellers lovende karriere. Den tog for alvor fart i 2009 med finalesejr i netop US Open over på den tid ellers uovervindelige Roger Federer. Siden har skader holdt argentineren ude i lange perioder.

Stanislas Wawrinka er på jagt efter sin tredje grand slam-titel efter triumferne i Australian Open (2014) og French Open (2015).

Det er tredje gang, han når semifinalen i US Open, men han har endnu sin første finaleplads til gode.

Den anden semifinale bliver et anliggende mellem verdensetter Novak Djokovic og tiendeseedede Gael Monfils.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx