26/09-13 19:23

Michael Rasmussen er skuffet over nedsat strafMichael Rasmussen er skuffet over nedsat straf

Den tidligere cykelrytter har fået reduceret sin karantæne for doping med seks år, men er ikke helt tilfreds.

storybild

(Billede: Polfoto)

Ekscykelrytter Michael Rasmussen er glad for, at Danmarks Idrætsforbund (DIF) har reduceret hans karantæne for doping fra otte til to år.

Men Michael Rasmussen selv er ikke helt tilfreds med afgørelsen.

- Jeg er glad for, at dopingnævnet har valgt at følge dopingudvalgets henstilling om en nedsættelse af straffen, siger Michael Rasmussen til tv2.dk.

- Jeg er omvendt lidt skuffet over, at de ikke har valgt at følge henstillingen om, at straffen skulle gælde fra 23. september 2012, hvor jeg kørte mit sidste cykelløb. Det betyder, at jeg får lagt yderligere fem måneder oven i karantæneperioden.

- Nu løber karantænen i stedet fra 8. februar 2013 til 7. februar 2015. I modsatte tilfælde var karantænen faktisk udløbet allerede om et år, da det er et år siden, jeg kørte mit sidste cykelløb, siger han.

Karantænelængden er blevet reduceret som følge af Michael Rasmussens samarbejde med antidopingmyndighederne.

- Jeg havde forventet, at dopingnævnet havde overholdt den kontrakt, der ligger mellem mig og dopingudvalget og Wada og Usada (det internationale antidopingagentur og det amerikanske antidopingagentur, red.).

- Nu vil der gå yderligere fem måneder, inden jeg eventuelt kan have med sportslige aktiviteter at gøre hos Christina Watches-Onfone. Og det var selvfølgelig ikke det, jeg havde sat næsen op efter, siger Michael Rasmussen.

Straffen betyder, at Michael Rasmussen ikke kan være ansat som sportsdirektør for cykelholdet Christina Watches i den kommende periode.

Sagen er Michael Rasmussens anden dopingsag, da han tidligere er blevet idømt to års karantæne for at have overtrådt reglerne om whereabouts og snyd eller forsøg på snyd med dele af dopingkontrollen.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Gunnvør om uvenskaber i...
bt.dk
Den er god nok: Dette fags eksamen...
bt.dk
Dansk tv-vært trækker sin datter fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx