Af - 25/01-17 14:57

Norge afskaffer ‘kyssepiger’ - Danmark beholder demNorge afskaffer ‘kyssepiger’ - Danmark beholder dem

I Australien og nu også Norge er det slut med ‘kyssepiger’ på podiet efter cykelløb. I Danmark fortsætter pigerne ufortrødent

Bildstrecke im Grossformat »

Smask: Fremover er det slut med kysseriet på podiet, når cykelryttere vinder cykelløb i Norge. Det norske cykelforbund har nemlig afskaffet ‘kyssepigerne’, der traditionelt overrækker trøjer og blomster efter cykelløb.

Argumentet i Norge - og i Australien, hvor kyssepiger også er fortid - er, at traditionen repræsenterer et gammeldags og sexistisk syn på kvinder.

Australier spurter forbi Sagan og snupper hattrick
Australier spurter forbi Sagan og snupper hattrick

Sådan ser løbsdirektøren for det største danske professionelle cykelløb, PostNord Danmark Rundt, Jesper Worre, ikke på sagen.

- Hør nu her, det er jo helt udramatisk. Vi har ikke kyssepiger. Vi har podiepiger eller andre podierepræsentater, siger han og henviser til, at det er løbets sponsor, der bestemmer, hvem der skal overrække trøjer og trofæer på podiet efter etaperne.

- De kan vælge en pige eller de kan vælge en mand. De bestemmer, og vi er meget, meget afslappede med det, siger han.

Tour-bejler kører konkurrenterne i sænk i Australien
Tour-bejler kører konkurrenterne i sænk i Australien

Den danske professionelle cykelrytter, Chris anker sørensen, har selv prøvet at stå mellem to kønne piger på et podie efter et cykelløb. Han har ikke den store lyst til at udtale sig.

- Det er en diskussion, jeg gerne vil holde mig ude af, siger han og tilføjer så, at han ikke ser det store problem i pigerne:

- Jeg synes bestemt ikke, at der er noget nedværdigende i, at pigerne står der. De er jo ikke blevet tvunget til det. De synes vel, at det er meget sjovt, som han siger.

Australier napper sprintsejr i World Tour-åbner
Australier napper sprintsejr i World Tour-åbner

Den regerende danske verdensmester i linjeløb for kvinder, Amalie Dideriksen, kan heller ikke se det store problem i ‘kyssepigerne’.

- Det er ikke noget, jeg tænker over. Det er da deres eget valg. Jeg kunne aldrig selv finde på at være kyssepige og stå der i en stram kjole, men hvis de har lyst til det, så er det deres sag, siger hun.

Hun har selv en vis erfaring med at stå på podier efter cykelløb, men hun kan ikke lige huske, at hun har været udsat for ‘kyssepige’, men:

- Jeg kan da huske, at der har været ‘kyssedrenge’, eller hvad man skal kalde det. Blandt andet i Norge, forrige år… siger hun.

LÆS OGSÅ: Bradley Wiggins indstiller cykelkarrieren

LÆS OGSÅ: Barsk Tour-etape på 100 kilometer vækker begejstring

LÆS OGSÅ: Det danske VM-hold satser på hårdt løb

LÆS OGSÅ: Contador og Quintana stækker Froome med vanvidsangreb

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere KFC-restauranter lukket af...
bt.dk
Historisk interview: Kendt dansk...
bt.dk
Buschauffør blev stoppet med meget...
bt.dk
Politiet efterforsker mistænkeligt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx