26/09-14 15:26

Ryder Cup: Thomas Bjørn misser put og deler matchRyder Cup: Thomas Bjørn misser put og deler match

Thomas Bjørn og makkeren Martin Kaymer førte længe deres indledende match i Ryder Cup, men smed sejren væk.

storybild

(Billede: Polfoto)

Golfsportens mest prestigefyldte weekend er i gang på Gleneagles-banen i Skotland, og danske Thomas Bjørn var på banen i en af fredagens indledende dueller.

Sammen med tyskeren Martin Kaymer måtte Bjørn nøjes med uafgjort i sin indledende match - en fourball - mod amerikanerne Rickie Fowler og Jimmy Walker.

Bjørn spillede godt det meste af dagen, men danskeren kiksede et put på 18. og sidste hul, og dermed fik amerikanerne et halvt point på en dag, hvor de ellers var bagud fra 1. hul og helt frem til det afgørende put.

I fourball spilles to-mod-to, hver spiller benytter kun sin egen bold. Når hullet afsluttes, er det den bedste score blandt de fire spillere, som vinder hullet. Den bedste score af Bjørn eller Kaymer måles mod den bedste af Walker og Fowler.

Kaymer åbnede flot med en birdie, Bjørn lavede birdie på andet hul og Kaymer igen på fjerde hul. En fantomstart, der sendte den europæiske duo i front med tre allerede efter fire huller.

Men amerikanerne kom igen, vandt hul fem og hul ni, inden Bjørn med en birdie på 13. hul igen sørgede for en føring på to til Europa i den match.

Ganske bemærkelsesværdigt tegnede Bjørn sig for den bedste europæiske score på 15 af de 18 huller.

På 16. hul blev forspringet reduceret til et slag efter en amerikansk birdie, og da hul 17. blev delt, måtte de fire spillere i gang på 18. hul. For Bjørn og Kaymer var endnu et delt hul nok, men Bjørn missede sit put, og så kunne Walker sikre USA et halvt point.

Fredag formiddag blev der i alt spillet fire matcher. Europa vandt hurtigt den første. Justin Rose og Henrik Stenson slog Webb Simpson og Bubba Watson klart. Efter 14 huller var Europa oppe med fem, og så var den duel forbi.

USA fik udlignet med en lige så sikker sejr til debutanterne Jordan Spieth og Patrick Reed. Den amerikanske duo førte med fem efter 14 huller og kunne derfor sige tak for spillet til Ian Poulter og Stephen Gallacher.

Herefter delte Bjørn og Kaymer altså deres, således står der 1,5 - 1,5 i matchen.

Den fjerde og sidste af formiddagens matcher er stadig i gang. Sergio Garcia og Rory McIlroy er oppe mod Phil Mickelson og Keegan Bradley. Efter 15 huller fører Europa med én.

Fredag eftermiddag spilles igen fire matcher. Her spilles foursome - igen to-mod-to, men her har hvert hold kun en bold i spil og skiftes til at slå til bolden.

Ryder Cup spilles over tre dage og slutter med 12 singler søndag.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Elon Musk om Tesla-problemer: 'Det...
bt.dk
Simon Kjærs ven bad om et godt...
bt.dk
Ekspert undrer sig over...
bt.dk
11-årig fundet bevidstløs i park: Mor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx