Af Ritzau - 11/11-16 13:01

Danmarks modstander har før drillet gruppefavoritterDanmarks modstander har før drillet gruppefavoritter

Kasakhstan har taget point fra både Polen og Rumænien i kvalifikationen til VM i fodbold.

storybild

Den danske landstræner, Åge Hareide, har hårdt brug for tre point i fredagens opgør mod Kasakhstan, der på papiret burde være en overkommelig opgave for Danmark. (Billede: Scanpix/Anders Kjærbye)

På trods af fine resultater i VM-kvalifikationen, så er det på papiret en modstander, der er svagere end Danmark, som fredag aften kommer på besøg i København.

Kasakhstan, som er nummer 90 på Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) rangliste, har to point i gruppe E, som er kommet i hus ved at spille 0-0 mod Rumænien og 2-2 mod gruppefavoritten Polen.

Begge point er hentet hjemme på Astana Arenas kunstgræsbane i landets hovedstad.

I VM-kvalifikationen har Kasakhstan indtil videre kun spillet en enkelt kamp på udebane, og det blev til et nederlag på 0-5 til Montenegro.

Danmark og Kasakhstan har kun to gange tidligere mødt hinanden. Begge gange var tilbage i 2005, og det blev til dansk sejr i begge tilfælde. Danskerne vandt 2-1 i Kasakhstan og tog senere en 3-0 sejr hjemme i Parken.

Navnene på det kasakhiske holdkort får næppe en klokke til at ringe hos mange fodboldfans. Sergej Khiznichenko har stået for kvalifikationens to eneste kasakhiske mål, og han spiller til dagligt i Tobol i den kasakhiske liga.

Alle spillerne på landsholdet tjener til dagligt deres løn i den hjemlige liga, og hovedstadsklubben Astana er repræsenteret med klart flest spillere på landsholdet.

Det er aldrig tidligere lykkedes for Kasakhstan at kvalificere sig til en slutrunde.

Danmark, der ligger nummer 50 på Fifas rangliste, har før fredagens opgør tre point i gruppen for lige så mange kampe.

Kampen fløjtes i gang klokken 20.45.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Det skal stoppes: Røngtenstråler,...
bt.dk
Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx