Af Ritzau - 13/03-17 06:30

Landstræner godkender All England trods finalenederlagLandstræner godkender All England trods finalenederlag

Den samlede danske All England-indsats var ok, selv om det ikke blev til titler, mener Kenneth Jonassen.

storybild

Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen leverede en exceptionel turnering, mener landstræneren. (Billede: Scanpix/Sportxpress)

For andet år i træk rejser Danmarks badmintonspillere hjem uden en All England-titel i bagagen.

Det stod klart efter søndagens nederlag til Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen i damedouble-finalen.

Det er ikke sket siden 2001, at Danmark ikke har vundet en titel to år i træk.

Alligevel godkender landstræner Kenneth Jonassen Danmarks All England, der mundede ud i én finaleplads. Forinden havde der været dansk islæt i fire kvartfinaler og to semifinaler.

- Generelt har det været et ok All England. Vi ville gerne have haft mere med, men vi accepterer det her og tager meget med herfra.

- Næste generation begynder at røre på sig, og det er jeg glad for. Der var mange positive takter, men generelt synes jeg ikke, at vi havde mange marginaler med os, siger Kenneth Jonassen.

Trods fine præstationer af flere unge spillere blev det den gamle garde, der sikrede dansk deltagelse på finaledagen.

Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen førte 17-14 i første sæt, men var siden overmatchede i nederlaget på 18-21, 13-21 til sydkoreanerne Chang Ye Na og Lee So Hee.

- Første sæt var intenst som forventet, og det drejede sig om få point. Men vi ramte sydkoreanernes stærke sider, og det var deres fortjeneste, at det blev lidt forkrampet.

- Fra 17-14 lavede koreanerne nærmest ingen fejl, og vi havde svært ved at finde løsninger i andet sæt, vurderer landstræneren.

Han var imponeret over den danske herredouble med Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding, der trods en tricky lodtrækning nåede semifinalen. Dermed fulgte de flot op på German Open-finalen fra ugen forinden.

- Mads og Mads har leveret en exceptionel flot turnering. De spillede på et højt niveau, og jeg lægger stor vægt på, at de nu har præsteret sådan to uger i træk, roser Jonassen.

I herresingle leverede Viktor Axelsen det bedste resultat med kvartfinalen, hvor han tabte 21-8, 14-21, 15-21 til Lin Dan - århundredets mest vindende spiller.

- Jeg havde gerne set Viktor være lidt tættere på Lin Dan. Han spillede fantastisk i første sæt, men blev udspillet lidt i de to sidste, lyder det fra landstræneren.

Sæsonens næste store udfordringer er en række Super Series-turneringer i Asien i foråret. Til august venter VM i Glasgow.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter licens-chok: Over 100.000...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx