Af Ritzau - 14/10-16 16:16

Gerard Pique vil være Barcelona-præsidentGerard Pique vil være Barcelona-præsident

Barcelona-forsvareren ønsker ikke at være træner en dag, men går i stedet efter præsidentposten i Barcelona.

storybild

Gerard Pique har en drøm om at blive præsident for FC Barcelona, når den aktive spillerkarriere er forbi. (Billede: Scanpix/Gent Shkullaku)

Gerard Pique ønsker at blive præsident for FC Barcelona, når den aktive fodboldkarriere er forbi.

- Jeg vil være præsident for Barca (Barcelona, red.). Det er et skridt, jeg gerne vil tage, når jeg stopper. Jeg ser ikke mig selv som træner. Det tror jeg ikke, at jeg vil nyde særlig meget, siger Barcelona-spilleren til den catalonske tv-station TV3 ifølge AFP.

- Jeg kunne gøre det godt for denne klub som præsident, fordi det er min passion, siger Pique.

Den 29-årige forsvarsspiller meddelte forleden, at han indstiller sin karriere på det spanske landshold efter VM i 2018 i Rusland.

Den beslutning blev truffet, efter at Pique i forbindelse med VM-kvalifikationskampen mellem Albanien og Spanien for nylig havde klippet en del af ærmerne af sin landsholdstrøje.

Dermed bar Pique ikke det spanske flag på sin trøje, hvilket han modtog hård kritik for.

Pique forklarede selv, at trøjen blev mere komfortabel at bære, efter at han havde klippet i den.

Gerard Pique har langt fra været en populær spiller hos de spanske landsholdsfans.

Barcelona-spilleren har ved flere lejligheder været sat i forbindelse med en foragt for Real Madrid og en opbakning til et uafhængigt Catalonien.

- Hvis du vælger én side frem for en anden, så får du skældud. Det er der ingen tvivl om. Jeg har ikke valgt, og jeg er blevet skældt ud. Forestil dig, hvis jeg havde (valgt side, red.).

- Jeg har positioneret mig selv på retten til at mene noget. Jeg vil fortsætte sådan. I et demokratisk land som Spanien er retten til at have en mening det mest demokratiske, der er, siger Pique.

Barcelonas cheftræner, Luis Enrique, bakker op om Piques drøm om at blive valgt som præsident i klubben en dag.

- Jeg synes, at han har forklaret sig selv flot. Han har en stor evne for at kommunikere. Gerard Pique kan blive, hvad han ønsker i Barcelona.

- Han kan blive træner, præsident, eller hvad han ønsker. Det skyldes for det første, at han er en stor fan af klubben og dernæst, at han er meget velforberedt, siger Luis Enrique.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx