Af Ritzau - 02/09-16 17:54; Opdateret: 02/09-16 18:25

Italiensk udbryder sejrer på maratonetapen i VueltaenItaliensk udbryder sejrer på maratonetapen i Vueltaen

23-årige Valerio Conti tog karrierens største sejr, da han efter flot kørsel sejrede på 13. etape af Vueltaen.

storybild

Nairo Quintana er fortsat i den røde førertrøje efter 13. etape af Vuelta a España. (Billede: Scanpix/Jose Jordan)

Mens feltet med alle favoritterne tog en gedigen slapper, trådte 23-årige Valerio Conti (Lampre) ind på den store cykelscene med en imponerende sejr på 13. etape af Vuelta a España.

Conti var en del af det udbrud på 12 mand, der slap væk efter en hektisk indledning. Herefter trillede feltet roligt afsted, mens udbryderne trak fra.

Feltet anført af Movistar trillede med nærmest enerverende langsommelighed afsted mod mål og krydsede først målstregen i roligt tempo klokken 18.19 - næsten 34 minutter efter vinderen.

Dermed skete der heller ikke forskydninger i toppen, hvor Nairo Quintana (Movistar) fortsat fører med 54 sekunder ned Chris Froome (Sky).

Med 213,4 kuperede, baskiske kilometer var fredagens etape den længste i årets Vuelta, og med fire kategori-3-stigninger midtvejs på ruten indbød terrænet til udbrud.

Mange ryttere viste derfor stor angrebslyst straks efter starten i Bilbao, men i et opskruet tempo var det svært at slippe afgørende væk.

Efter små 20 kilometer slap 12 mand afsted, og da feltet ti kilometer senere opgav jagten, fik udbryderne det afgørende hul, som hurtigt voksede sig stort.

90 kilometer fra mål var forspringet næsten på 20 minutter, og da udbruddet ramte den afsluttende rundstrækning på 32 kilometer, var det oppe på 21 minutter.

Det stod klart, at etapevinderen skulle findes blandt de 12 udbrydere, som alle var mere end en time efter i klassementet.

Indledningen på rundstrækningen blev samtidig indledningen til kaos i udbruddet, da rytterne angreb til højre og venstre. Det splittede frontgruppen i stumper.

18 kilometer fra mål rykkede Valerio Conti afgørende, og han endte med at sætte sine følgesvende med 55 sekunder.

Lørdag venter løbets kongeetape, og derfor var det en tiltrængt rolig dag på det 30 grader varme udendørskontor for klassementfolkene.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx