07/11-17 03:56

Tysk fodboldforbund fyrer videodommerchef anklaget for fuskTysk fodboldforbund fyrer videodommerchef anklaget for fusk

Bundesligaens brug af videodommere er under hård beskydning i Tyskland, hvor chefen mandag blev fyret.

storybild

Borussia Mönchengladbach-cheftræner Dieter Hecking gætter på, at videodommersystemet i Tyskland droppes i løbet af vinterpausen. Reuters/Wolfgang Rattay/arkiv

Berlin. Efter længere tids utilfredshed med brugen af videodommere i den bedste tyske fodboldrække, Bundesligaen, er kritikken mandag kulmineret i en fyring af den hidtidige chef for systemet i Tyskland, Hellmut Krug.

Videodommersystemet, der i denne sæson testes i Bundesligaen, har været under hård beskydning fra tyske klubber såvel som fans og medier.

Og efter nye beskyldninger mod Hellmut Krug besluttede Det Tyske Fodboldforbund (DFB) altså at fyre den tyske videodommerchef.

Årsagen er blandt andet, at den store tyske avis Bild hævder, at Krug influerede to videokendelser til fordel for Schalke, som han angiveligt holder med, i klubbens 1-1 kamp mod Wolfsburg for en uge siden.

Og flere tyske klubber har udtalt sig kritisk om systemet, der bliver styret fra et hovedkontor i den tyske by Köln.

- Jeg mener, at vi har de forkerte personer i Köln, lød det fra Augsburgs sportsdirektør, Stefan Reuther, efter kampen mellem Schalke og Wolfsburg.

Bayern Münchens cheftræner, Jupp Heynckes, mener, at det er farligt at "udvande" dommerens rolle for meget. Og også Borussia Mönchengladbach-cheftræner Dieter Hecking er utilfreds.

- Videodommere er godt for fodbold, men jeg gætter på, at systemet bliver skrottet i vinterpausen, siger Dieter Hecking.

- Det er i en testfase, men det virker som om, at vi gør alt, hvad vi kan, for at sikre, at systemet ikke har en chance, lyder det.

Mandag skrev det tyske fodboldmagasin Kicker om systemet: "Kun tabere: Irritation, sanktioner, forkerte kendelser".

DFB forsvarer dog fortsat systemet.

- Jeg tror stadig på projektet. Når alle roller bliver klart definerede, og alle holder sig til dem, så tror jeg, at det her kan blive rigtig godt for fodbold, lyder det fra DFB-præsident Reinhard Grindel.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx