Af - 06/01-14 11:38; Opdateret: 06/01-14 11:53

Wilbeks hovedpine: Så meget betyder skaderneWilbeks hovedpine: Så meget betyder skaderne

Under en uge før Danmark tager hul på EM i Herning, døjer Ulrik Wilbeks trup med skader. Håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen vurderer de tvivlsomme spilleres betydning.

storybild

Anders Eggert døjer med en skade i akillessenen, og fløjprofilens EM er i fare. (Billede: Polfoto/JENS DRESLING)

Da Danmark søndag slog Frankrig 29-28 i en testkamp i Paris forud for EM, der starter i Danmark på søndag, var Anders Eggert ikke med. Fløjprofilens skade i akillessenen driller stadig, og i det hele taget er Ulrik Wilbeks trup grundigt ramt af skavanker.

Efter skaderne: Wilbek henter reserve ind
Efter skaderne: Wilbek henter reserve ind

Ud over Eggert – sidste VM's topscorer – er også Rasmus Lauge og Mads Mensah Larsen yderst tvivlsomme. Lauge har døjet med sit knæ, siden han pådrag sig en skade i et tilbageløb under en landskamp mod Kroatien i starten af november.

For Mads Mensah Larsens vedkommende er det en ankelskade, der spøger omkring EM. Under en træning 1. januar vred han om på foden.

I tillæg måtte både Hans Lindberg og Bo Spellerberg udgå fra kampen mod Frankrig med småskavanker, mens Jesper Nøddesbo og Lasse Svan Hansen havde deres og stod over. Alle fire bør dog være garanteret klar til EM, men Ulrik Wilbek har hentet Team Tvis Holstebro-fløjen Patrick Wiesmach ind til den sidste testkamp mod Qatar, som Danmark møder tirsdag.

Skadesramt Wilbek: Vi viser god moral
Skadesramt Wilbek: Vi viser god moral

Men Ulrik Wilbeks 18 mand store trup, der i forvejen må undvære storbacken Nikolaj Markussen, er altså ikke helt klar. Tidligere toptræner Peter Bruun Jørgensen er dog ikke bekymret.

- Det er det, der kendetegner det her hold. Der er så mange spillere. Det er næsten skræmmende, man stadig har et hold i denne forfatning. Det er virkelig gode spillere, der er ude, siger han.

Danmark slog franske stjerner
Danmark slog franske stjerner

Peter Bruun Jørgensen vurderer de tvivlsomme spilleres betydning for EM-holdet:

Anders Eggert
31 år, venstre fløj
SG Flensburg-Handewitt
Skade: Akillessene, skadet i kamp 26. december
Alternativ: Casper U. Mortensen

- Han skulle gerne blive klar. Han har huseret meget alene, hvor der har været stor rotation blandt bagspillerne. Eggert var afgørende sidste gang og har været afgørende ved de sidste slutrunder. Det er både i forhold til hans afslutninger og hans straffekast. Han er måske den fjerdevigtigste profil på holdet.

Rasmus Lauge
22 år, playmaker
THW Kiel
Skade: Knæ, siden november

- Han har været meget skadet, og derfor er det svært at vurdere hans niveau. Men det er ikke sådan at det danske spil falder sammen, hvis Rasmus Lauge ikke er med. Han er blevet brugt som en joker, der kunne komme ind og rydde lidt op, men han har ikke været sådan en stamspiller.

Mads Mensah

22 år, venstre back
Aalborg Håndbold
Skade: Ankel, vred om foden under træning 1. januar

- Han har spillet en rigtig god første halvdel af sæsonen. Men der er mange andre. Det er ikke sådan at man tænker, at i forhold til sidste år mister vi et virkelig godt kort. Men hvis man skulle forestille sig, at Mikkel Hansen spiller dårligt eller bliver mandsopdækket, så er Mads Mensah giftig at have i fem-mod-fem-spil.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lagde du mærke til det?...
bt.dk
Rikke-Fillipa udlejede sin bil: Nu er...
bt.dk
Drama i retten: Peter Madsen forlod...
bt.dk
Far til 14-årig pige i koma: 'Gid det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx