01/12-17 18:13; Opdateret: 01/12-17 19:19

Hareide om lodtrækning: Vi har et godt udgangspunktHareide om lodtrækning: Vi har et godt udgangspunkt

Landstræner Åge Hareide er tilfreds med VM-lodtrækningen, og han glæder sig over, at Danmark åbner mod Peru.

storybild

Landstræner Åge Hareide ved ikke meget om hverken Peru eller Australien, som venter ved VM i fodbold. Scanpix/Lee Smith/arkiv

Moskva. Danmark møder Frankrig, Peru og Australien i gruppespillet ved VM-slutrunden i fodbold næste sommer.

Det er en realitet, efter at der fredag blev trukket lod i Moskva, og Danmarks landstræner, Åge Hareide, er tilfreds med de kommende modstandere.

- På papiret ser gruppen fin ud, men det er på papiret. Men når det er internationale kampe som disse ved et VM, så er alle holdene svære at spille mod.

- Det må vi tage hensyn til. Vi skal ikke tage noget for givet, men vi har et godt udgangspunkt, og vi kan være optimistiske, men vi skal have studeret modstanderholdene noget nærmere, siger Hareide.

Det er ikke alle holdene, som landstræneren kender lige meget til. Frankrig vurderer han til måske at være det bedste hold i verden, mens Peru og Australien er mere ukendte for landstræneren.

- Australien er et hold, der har masser af erfaring og spiller med tre mand nede i forsvaret, siger landstræner Åge Hareide.

- Det eneste, jeg kan sige om Peru, det er, at de nok alle er ti centimeter lavere end os (Det danske landshold, red.), og det kan få betydning i flere situationer, siger Åge Hareide.

Danmark skal møde Peru i det første opgør, derefter Australien og til slut er det mægtige Frankrig, der bliver sidste udfordring i gruppespillet. Den rækkefølge er god for Danmark, vurderer Hareide.

- Det er absolut en fordel. Det er vigtigt at skabe gode resultater fra start i sådan en turnering, og den første kamp mod Peru bliver altafgørende i forhold til, hvordan vi kan positionere os i gruppen.

VM-slutrunden i Rusland begynder 14. juni 2018.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
LIGE NU: Person stukket ned ved...
bt.dk
Otte mænd fængslet efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx