Af Ritzau - 09/11-16 12:00

Haas vil følge Nascar-succes til dørs i Formel 1Haas vil følge Nascar-succes til dørs i Formel 1

Kevin Magnussens sættes i forbindelse med Haas-teamet, som ejes af rigmand med store Nascar-meritter bag sig.

storybild

Gene Haas er manden bag hold i Formel 1 og i Nascar. Her er han med Romain Grosjean, som har givet Kevin Magnussen masser af baghjul i årets Formel 1-serie. (Billede: Scanpix/Jared C. Tilton)

Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen sættes for anden gang på kort tid i forbindelse med en fremtidig karriere hos Haas-teamet.

Magnussens nuværende arbejdsgiver, Renault, har tøvet med en forlængelse, og Autosport og BBC skriver onsdag, at han står foran at underskrive en kontrakt med Haas i stedet.

Haas-holdet er ejet af rigmanden Gene Haas og debuterede i Formel 1 i denne sæson, men ejeren har opbygget et stort navn i den amerikanske Nascar-serie med teamet Haas-Stewart.

I 2011 og 2014 vandt det Nascar-serien samlet og har i alt haft 32 pole positions.

Gene Haas' hold er et af blot fire, som har vundet løb i alle de tre Nascar-divisioner: Sprint Cup, den mindre Xfinity-serie og serien for pickup trucks, Camping World Truck-serien.

I år har rigmanden udbygget jagten på sejre til også at omfatte Formel 1.

- Det virker som det helt rigtige. Jeg har nu været 15-16 år i Nascar, og nu virker det som en naturlig udvikling at tage et skridt op til højeste niveau, sagde Gene Haas inden Det Amerikanske Grand Prix i oktober.

Han er blevet milliardær på firmaet Haas Automation, som fremstiller industrimaskiner i form af CNC-drejebænke og alene for 2014 havde en omsætning på syv milliarder kroner.

Gene Haas blev både sidste år og igen for nylig sat i forbindelse med en ansættelse af Kevin Magnussen, som øjensynligt ikke er førstevalg til andetsædet hos Renault i 2017. Førstesædet er Nico Hülkenberg hyret ind til at varetage.

Et skifte til Haas behøver dog ikke være en dårlig ting.

Holdet har med Ferrari-motor i bilerne overrasket stort i debutsæsonen og har gjort det meget bedre end Renault.

Haas har i dette års VM-serie således skrabet hele 29 point sammen - alle ved Romain Grosjean, der har en femteplads i Bahrains Grand Prix i april som årets bedste resultat.

Siden grandprixet i Østrig i juli, hvor Grosjean hentede en syvendeplads, har han dog kun fået ét point.

Holdets anden kører, Esteban Gutierrez fra Mexico, har ikke fået point.

Til sammenligning har Renault hentet otte point - syv ved Magnussen og et ved Jolyon Palmer.

Heller ikke Jolyon Palmer har fremtiden på plads.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx