Af Ritzau - 10/11-16 17:20

Jørgensen: Landsholdet kan drage fordel af FCK-stammeJørgensen: Landsholdet kan drage fordel af FCK-stamme

Fem FC København-spillere trænger sig på til startopstillingen mod Kasakhstan og derudover Nicolai Jørgensen.

storybild

Nicolai Jørgensen kan komme til at spille sammen med fem tidligere holdkammerater fra FCK i fredagens landskamp. (Billede: Scanpix/Anders Kjærbye)

Der kan meget vel blive tale om et halvt FC København-hold, når landstræner Åge Hareide udnævner sine 11 spillere til startopstillingen i fredagens VM-kvalifikationskamp i Parken mod Kasakhstan.

Mathias "Zanka" Jørgensen forventes at tage plads i forsvaret i Andreas Christensens fravær, mens Peter Ankersen er førstevalg som højreback.

William Kvist og Thomas Delaney kan meget vel blive konstellationen på den centrale midtbane, og i angrebet kan formstærke Andreas Cornelius komme i spil.

Måske endda med Feyenoord-spilleren Nicolai Jørgensen, som indtil denne sommer tørnede ud for FCK.

FCK's aktuelle succes taget i betragtning kan det blive fordelagtigt at stille med en FCK-akse, mener Nicolai Jørgensen, der lige nu er topscorer i den hollandske duo.

- Det er klart, at vi kan drage fordele af, at mange spillere har spillet sammen i lang tid. Jeg spillede sammen med dem i mange år, så sammenspillet hænger stadig ved, siger Jørgensen.

Landstræner Åge Hareide har gjort sig nogle af de samme overvejelser.

- Vi har mange gode spillere, men relationer er meget vigtigt i fodbold. At gøre noget per automatik, fordi man er vant til det ved træning. Det er en fordel at have spillere, der kender hinanden godt, siger Hareide.

Nordmanden har særligt på angrebspositionen mange spillere at vælge imellem.

Ud over Jørgensen og Cornelius har han udtaget Viktor Fischer, Martin Braithwaite, Yussuf Poulsen og Kasper Dolberg.

Sidstnævnte komet fra Ajax skal dog ikke forvente en plads i startopstillingen, hvis man skal forstå Hareide på torsdagens pressemøde.

- Han er en dygtig spiller, der gør og ser mange interessante ting. Men vi har spillere i truppen med langt mere rutine, siger Hareide.

Han har dog lovet spilletid til Dolberg ved denne samling, men meget tyder på, at det bliver som joker fredag eller i testkampen mod Tjekkiet på tirsdag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Uhyggelige nye oplysninger:...
bt.dk
Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Stjerneadvokat om udvikling i Kim...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx