04/09-13 23:23

Franskmand overraskede i US OpenFranskmand overraskede i US Open

Den 27-årige franskmand Richard Gasquet slog David Ferrer i en fem-sæt-gyser i kvartfinalen ved US Open.

storybild

Richard Gasquet smækker bolden tilbage til David Ferrer. (Billede: AP/Polfoto)

Richard Gasquet fik onsdag aften lidt af et gennembrud i karrieren, da franskmanden bookede en plads i semifinalerne ved US Open.

27-årige Gasquet har mange gange vist lovende takter i grand slam-sammenhæng, men han har aldrig nogensinde stået i en semifinale i New York før nu.

LÆS OGSÅ: Nådesløs Serena Williams uddeler dobbeltæg

I lange perioder spillede Richard Gasquet forrygende, da han onsdag slog den fjerdeseedede spanier David Ferrer med 6-3, 6-1, 4-6, 2-6 og 6-3 på Flushing Meadows-anlægget.

Franskmanden startede bedst og vandt sikkert de to første sæt. Gasquet slog flest vinderslag, men han havde også den største fejlprocent.

Det gjorde det muligt for David Ferrer at etablere et flot comeback, og spanieren fik tvunget kampen ud i et femte og afgørende sæt.

Ferrer var dog ikke i stand til at fuldføre arbejdet. Midt i spanierens momentum brød Gasquet pludselig Ferrers serv til 4-2.

LÆS OGSÅ: Så ringe er Wozniackis grandslam-år

Richard Gasquet har en gang tidligere i karrieren nået en semifinale i en grand slam-turnering. Det var i 2007 ved Wimbledon.

I den kommende semifinale skal franskmanden, der er ottendeseedet i US Open, møde mere spansk modstand i form af Rafael Nadal eller Tommy Robredo.

I de øvrige kvartfinaler står verdensetteren Novak Djokovic over for Mikhail Youzhny, mens den forsvarende US Open-mester Andy Murray møder Stanislas Wawrinka.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
En kronprins i highfive-højde
bt.dk
Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx