Af Ritzau - 12/10-16 15:55

Stærk VM-præstation overrasker ikke debuterende danskerStærk VM-præstation overrasker ikke debuterende dansker

Martin Toft Madsen er ikke overrasket over, at han kunne køre en flot 13.-plads hjem ved VM i enkeltstart.

storybild

Tony Martin (billedet) kunne ingen røre på VM-enkeltstarten i Doha, men Martin Toft Madsen imponerede også med en 13.-plads. (Billede: Scanpix/Karim Jaafar)

Da 31-årige Martin Toft Madsen fra kontinentalholdet Almeborg-Bornholm i juni vandt DM i enkeltstart, var det en kæmpe overraskelse for de fleste.

Præstationen gav ham en billet til VM i Doha, hvor han onsdag igen overraskede med fremragende kørsel og sluttede som nummer 13 i sin VM-debut.

Prominente tempospecialister som Taylor Phinney (BMC), Luke Durbridge (Orica-Bikeexchange) og Nelson Oliveira (Movistar) måtte blandt andre se sig slået af den ukendte dansker.

Selv er Martin Toft Madsen dog ikke så overrasket over sin egen kørsel.

- Jeg har set, at jeg kan køre op med de bedste danskere, og jeg ved, at når de kører stærkt, så kører de med i toppen, sagde VM-debutanten til TV2 Sport efter løbet.

- Det var sjovt at prøve. Jeg havde regnet med top-20, måske lidt længere fremme, hvis det gik godt, lød det fra Martin Toft Madsen, inden de sidste ryttere var kommet i mål, så han ikke kendte sin endelige placering.

Mange af rytterne, inklusive enkeltstartens anden dansker, Søren Kragh Andersen, led voldsomt i varmen i Doha, og Toft Madsen kørte også de 40 kilometer med respekt for den usædvanlige udfordring.

- Jeg har ikke prøvet at køre i sådan en varme før, så jeg kørte konservativt og åbnede først op til sidst, forklarede Martin Toft Madsen om løbet.

- Men jeg fik kørt mig ud.

Søren Kragh Andersen blev nummer 36, mens tyskeren Tony Martin i overlegen stil sikrede sig sin fjerde VM-titel i enkeltstart.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx