02/11-17 16:21

Tårnhøj argentiner er tæt på at fuldende stort comebackTårnhøj argentiner er tæt på at fuldende stort comeback

Juan Martin del Potro er tilbage i verdenstoppen efter mange skadesplagede år og fire håndledsoperationer.

storybild

Juan Martin del Potro jubler over sin sejr mod hollandske Robin Haase ved Paris Masters. Scanpix/Christophe Simon

Paris. Tennisspilleren Juan Martin del Potro er efter sin sejr på 7-5, 6-4 torsdag over hollandske Robin Haase ved Paris Masters kun en enkelt sejr fra at kunne booke en plads ved herrernes sæsonfinale i London.

Den 1,98 meter høje argentiner er en af tennissportens mest populære skikkelser og har været igennem et regulært skadeshelvede.

En plads i London, der uddeles til de otte bedst rangerede spillere i løbet af sæsonen, vil være med til igen at cementere hans plads i den absolutte verdenstop.

- Jeg havde aldrig forventet at komme så tæt på at kvalificere mig til London, siger Juan Martin del Potro til nyhedsbureauet AFP.

- Det er fantastisk efter alle mine problemer og alle mine skader. Jeg elsker at overraske mig selv, og det er det, jeg gør nu, fortsætter argentineren.

Juan Martin del Potro med kælenavnet ”Tårnet fra Tandil” (hans fødeby i Argentina red.) har i løbet af to år kæmpet sig tilbage efter intet mindre end fire håndledsoperationer.

Blandt andet med en finaleplads ved OL i Rio de Janeiro 2016 har argentineren vist sit høje niveau efter comebacket.

Men først nu nærmer Del Potro sig nogle af de øverste pladser på verdensranglisten, hvor han i 2010 lå nummer fire.

Det har han opnået med en efterårsspurt bestående af en triumf i ATP-turneringen i Stockholm, en finaleplads i Basel og en semifinaleplads ved US Open, som han vandt i 2009.

- Det er første gang i adskillige år, at jeg har været sund og rask nok til at spille så mange turneringer i træk, siger Juan Martin del Potro til ATP, mændenes internationale tennisorganisation.

Skal pladsen i sæsonfinalen sikres, kræver det en sejr i kvartfinalen ved Paris Masters. Samtidig må franske Lucas Pouille ikke vinde turneringen.

Del Potro mangler blot 20 point på "Race to London"-ranglisten for at overtage niendepladsen fra spanske Pablo Carreño Busta.

Det vil være nok til at få en af de otte pladser i London, da schweiziske Stan Wawrinka på syvendepladsen ikke stiller op, da han er skadet.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx