Af Daniel Martinsen - 08/07-15 09:44

Serena enig i Wozniacki- kritik: Vi kæmperSerena enig i Wozniacki- kritik: Vi kæmper

Verdensstjernerne kræver ligestilling. Kvinderne har spillet ni ud af 24 kampe på Centre Court ved Wimbledon.

Bildstrecke im Grossformat »

Den amerikanske tennisstjerne Serena Williams støtter danske Caroline Wozniacki i, at der er en skæv kønsfordeling, når det bliver besluttet, hvem der skal spille på de mest prestigefyldte baner ved Wimbledon.

Mænd og kvinder bliver ikke behandlet ens, og der er stadig noget vej igen, lyder opbakningen ifølge The Guardian.

Wozniacki efter nederlag: Jeg må prøve noget andet
Wozniacki efter nederlag: Jeg må prøve noget andet

- Vi kæmper stadig med det. Vi har gjort lidt fremskridt, men forhåbentlig fortsætter vi med at gøre endnu flere fremskridt. Vi har gjort fremskridt ved at sikre, at kvinder har flere af de fremhævede kampe. Der sker en lille smule af gangen, siger Serena Williams.

- Forhåbentlig når vi det punkt, hvor vi får endnu flere fremhævede kampe. Jeg tror ikke, at problemet er begrænset til Wimbledon. Vi har det samme problem i mange forskellige turneringer, lyder det fra den amerikanske verdensetter.

Danske Caroline Wozniacki mener, at herrespillerne i for høj grad bliver favoriseret i forhold til kvinderne, når det kommer til at få plads på anlæggets største arenaer Centre Court og bane et.

Kenneth Carlsen advarer Wozniacki: - Tænk ikke på finalen
Kenneth Carlsen advarer Wozniacki: - Tænk ikke på finalen

- Jeg ville elske at have spillet på en stor bane. Det er det, man træner hårdt for. Men kvinderne har ikke de store muligheder for at spille på de store baner her. Der bliver oftest kun placeret én kvindekamp på Centre Court og én på bane et hver dag, sagde den danske tennispiller forleden:

Det føles anderledes (end ved andre grand slam-turneringer, red.). Det er alt, jeg kan sige. Jeg tror, mange af os kvinder føler, at vi også fortjener at spille på de største baner foran et stort publikum.

Derfor er en diskussion på sin plads, mener Serena Williams.

- Det sker stort set i de fleste turneringer, som har både mænd og kvinder. Så jeg tror ikke, at det starter her. Det er en større diskussion, som vi er nødt til at have, siger hun.

Caroline Wozniacki ude af Wimbledon
Caroline Wozniacki ude af Wimbledon

Den syvdobbelte Wimbledon-vinder Roger Federer har afvist kritikken. Han mener ikke, at programmet ved grand slam-turneringen favoriserer mændene og er uretfærdigt over for kvinderne.

- Det er, som det er. Jeg er sikker på, at hvis arrangørerne gør det, så er det ikke på grund af ond vilje. Det er bare planlægningen og tankegangen, at det måske er de kampe, som de vil have spillet på Centre Court lige nu. Og det er det, sagde Federer.

LÆS OGSÅ: Fremgang! Wozniacki kravler op i toppen af rangliste

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu får kokain-dommen konsekvenser for...
bt.dk
Første dom i Se og Hør-sag - kendis...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Voldsmand fra tog efterlyses: Har du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx