Af Pelle Dam - 07/02-14 09:19

Dansk badminton-legende bliver kronprinsens OL-kollegaDansk badminton-legende bliver kronprinsens OL-kollega

Den tidligere danske OL-guldvinder Poul-Erik Høyer er blevet valgt ind i den internationale olympiske komité, hvor også Kronprins Frederik sidder.

Den tidligere OL-guldvinder Poul-Erik Høyer er som ventet avanceret til medlem af den internationale olympiske komité (IOC).

Fredag formiddag dansk tid blev danskeren godkendt af de øvrige IOC-medlemmer på komitéens kongres i forbindelse med vinter-OL i Sotji. 76 stemte for Poul-Erik Høyer, mens 12 var imod.

Høyer: Badminton skal gøres til en global sport
Høyer: Badminton skal gøres til en global sport

Med Høyers indtræden i forsamlingen har IOC for første gang to danske medlemmer. I forvejen er kronprins Frederik dansk repræsentant i komitéen.

Poul-Erik Høyer vandt guld ved OL i Atlanta i 1996 og har efter sin aktive badmintonkarriere gjort karriere i international sportspolitik.

Dansk OL-vinder bliver præsident
Dansk OL-vinder bliver præsident

I 2010 blev han valgt som præsident for Badminton Europe, og sidste år skiftede han posten som chef for europæisk badminton ud med præsidentjobbet i det internationale forbund. Med sin nye status som IOC-medlem får den 48-årige dansker rig mulighed for at tale badmintons sag i OL-sammenhæng, hvor sporten har været under lup siden skandalerne ved legene i London i 2012.

Olympisk guldvinder vil sejre i EU
Olympisk guldvinder vil sejre i EU

Her blev fire asiatiske damedoubler smidt ud af turneringen, fordi de angiveligt forsøgte at tabe med vilje for at opnå mere fordelagtige modstandere senere i turneringen.

Høyer har som chef for international badminton haft som mærkesag, at badminton skal forblive OL-sportsgren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensberømt ø lukker
bt.dk
Stjernen fortæller om rædselsaften:...
bt.dk
Skole forbød eleverne at fejre blå...
bt.dk
Se videoen: Fagboss i voldsomt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx