Af Marc Nicholas Thygesen - 29/09-15 13:44; Opdateret: 29/09-15 14:04

To hold klager til Vestager over ulige vilkår i Formel 1To hold klager til Vestager over ulige vilkår i Formel 1

Margrethe Vestager har fået en klage fra to Formel 1-teams, som føler sig overset af sportens top.

storybild

De to hold - altså Sauber og Force India - mener, at der ikke er lige vilkår for alle teams i Formel 1. (Billede: Polfoto/Sauber)

EU's danske konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har fået en klage på sit bord fra Formel 1-holdene Sauber og Force India.

Formel 1: Renault-penge redder Lotus fra konkurs
Formel 1: Renault-penge redder Lotus fra konkurs

De to hold mener, at der ikke er lige vilkår for alle teams i Formel 1, og derfor vil de have EU til at kigge på de konkurrenceforvridende forhold.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

McLaren antyder snarlig afsked med Jenson Button
McLaren antyder snarlig afsked med Jenson Button

Klagen er relateret til paragraffen i EU-lovgivningen, som forbyder virksomheder med en dominerende markedsposition at agere til skade for konkurrenterne.

Ifølge Force India og Sauber lytter ledelsen i Formel 1-organisationen ikke til de mindre hold, ligesom fordelingen af præmiepenge også i alt for høj grad favoriserer feltets sværvægtere.

Skal Kevin have sædet? Jenson Button lufter sine stop-planer
Skal Kevin have sædet? Jenson Button lufter sine stop-planer

Klagen kommer, efter at flere af de små Formel 1-teams i de seneste sæsoner har haft svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Nogle har måttet forlade sporten, og senest har Lotus måttet lade sig opkøbe af Renault.

Hvis Margrethe Vestager finder det bevist, at Formel 1-organisationen har forbrudt sig mod EU-lovgivningen, kan ejerne se frem til en bøde, der kan være helt op til ti procent af organisationens årlige indtægter.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx