Af - 01/06-16 14:57

Magnussens team i vildt sats: Dansk ekspert jublerMagnussens team i vildt sats: Dansk ekspert jubler

Kevin Magnussens Renault har ingen 'supersoft-dæk' med til Canada – Det kan give point, mener ekspert.

storybild

Blødt, mand! (Billede: Scanpix)

Når det canadiske Formel 1-grandprix bliver kørt næste uge, så er der kun fire biler i hele feltet, der kun to slags dæk med i garagen: De to nye hold i klassen, Haas og Kevin Magnussens Renault-team, har som de eneste valgt en aggressiv dæk-strategi, hvor de helt har udeladt 'mellem-dækket', det røde supersoft.
Det glæder den danske Formel 1-ekspert, John Nielsen.

- Det er rart at se, at der er nogen, der tør noget. Alt er så kontrolleret, men her går man på intuitionen og siger: 'Vi tager sgu chancen!', siger han.

Kørte bevidst ind i Kevin: - Jeg havde ikke noget at tabe
Kørte bevidst ind i Kevin: - Jeg havde ikke noget at tabe


- De har nok tænkt: 'Vi gambler på, at vi måske kan få en fordel ved at vælge en så aggressiv dækstrategi. Vi går sgu efter guldet!'. Og jeg synes, at det er fornuftigt af dem, siger han.

Formel 1-holdene skal vælge deres dæk 14 uger før løbene (dog kun otte uger, før de europæiske grandprixer) og derfor har Kevin Magnussens team reelt valgt i blinde, da de for så mange uger siden ikke vidste, hvor holdbare de forskellige dæktyper ville være.

- Men kigger man på Monaco, så ser det ud til, at de har valgt rigtigt. Ingen havde regnet med, at ultrasoft-dækkene ville holde mere end 18 omgange. Og så vandt Hamilton løbet på at køre over 50 på dem. Så der er nok flere andre teams, der ærgrer sig nu, siger han.Trods møgræs: Bossen roser Kevin Magnussen
Trods møgræs: Bossen roser Kevin Magnussen


Renault har valgt at tage otte sæt af de blødeste dæk, ultrasoft, med til Canada, og det kan give dem en afgørende fordel.

- Det kan bringe dem i pointene. Nu kan de træne og forberede deres løbsopsætning på de blødeste dæk, for de har nok af dem, siger han.

LÆS OGSÅ: Magnussen udgik i Monaco: Kvyat ødelagde mit ræs

LÆS OGSÅ: Kevin efter Monaco-kaos: - Det er surt lige nu

LÆS OGSÅ: Kevin Magnussen udgår i Monaco efter svinestreg

LÆS OGSÅ: Utilfreds Kevin Magnussen: Vi står helt stille

LÆS OGSÅ: Magnussen starter som nummer 16 i Monaco

LÆS OGSÅ: Kevin Magnussen: Bilen er blevet ringere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx