Af - 24/01-15 16:48

Gudmundsson om VM-matematik: Glem detGudmundsson om VM-matematik: Glem det

Et nederlag i aften kan faktisk vise sig at gøre vejen til guldet lidt nemmere for Danmark. Men det spekulerer landstræneren ikke i.

storybild

Den polske højreback Krzysztof Lijewski - som Gudmundur Gudmundsson har været træner for i Bundesligaen - er en stor trussel mod Danmark. (Billede: Polfoto)

Danmarks kamp mod Polen i aften afgør, hvem af de to mandskaber der ender på andenpladsen i Gruppe D - en andenplads, der betyder en på papiret mere overkommelig modstander i den kommende 1/8-finale.

Taber Danmark, bliver det til en tredjeplads. Men selv om det gør det sværere i næste kamp, så kan det faktisk vise sig at blive en fordel i de efterfølgende runder, hvor modstanderne sandsynligvis vil være svagere.

VM-matematik: Danmark taber ikke med vilje
VM-matematik: Danmark taber ikke med vilje

Men det er landstræner Gudmundur Gudmundsson ligeglad med. I aften handler det om at vinde uanset hvad.

- Det er alt for svært at spekulere over. Kampen mod Polen vil vi meget gerne vinde, for vi ved jo ikke, hvad der sker i de andre kampe, og hvilken modstander, vi får i 1/8-finalen, siger islændingen.

- Vi tager en kamp ad gangen, prøver at spille så godt som muligt og vinde den. Hvis vi vinder, lander vi på andenpladsen. Og hvad det så betyder, ved jeg ikke.

Damgaard er ude - Mads Mensah tilbage i varmen
Damgaard er ude - Mads Mensah tilbage i varmen

En ting han dog ved er, at Polen ikke bliver nogen nem modstander.

- Mange siger, de har den bedste bagkæde i verden. Jeg kender selv tre af dem, som jeg har trænet, så jeg ved, hvad de kan. Det er nogle store drenge. Karol Bielecki (venstre back, red.) kan for eksempel skyde fra alle distancer uden problemer. Det er et meget godt hold, som jeg har stor respekt for, slår islændinge fast.

Kampen starter klokken 19 dansk tid.

Gudmundsson om spiller-episode: Jeg er meget ked af det
Gudmundsson om spiller-episode: Jeg er meget ked af det

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx