Af Ritzau - 12/08-16 22:26; Opdateret: 12/08-16 22:55

Banelandsholdet taber finaleplads på målstregenBanelandsholdet taber finaleplads på målstregen

Danmark var i front indtil sidste omgang, men tabte alligevel til Australien og skal nu køre om bronze.

storybild

Det danske banelandshold var uhyre tæt på OL-finalen, men må nøjes med at køre om bronze. (Billede: Scanpix/Eric Feferberg)

Det danske banelandshold kommer ikke i finalen i 4000 meter holdforfølgelsesløb.

Danmark tabte fredag aften dansk tid med 0,113 sekund til Australien efter at have ført fra start og indtil de allersidste meter.

Danskernes tid på 3 minutter og 53,542 sekunder rækker dog til, at de skal køre om bronze mod New Zealand natten til lørdag.

Newzealænderne kørte to sekunder langsommere end Danmark, da de tabte til Storbritannien, og dermed må danskerne være favorit til at tage bronze.

Landstræner Casper Jørgensen havde foretaget en ændring på holdet i forhold til kvalifikationen, da han skiftede Casper Folsach ud og satte Rasmus Quaade ind i stedet.

Og holdet så længe ud til at køre direkte mod finalen, men kræfterne slap op mod slutningen, og de danske ryttere kunne ikke længere holde linjen.

- De kørte så stærkt, at Rasmus Quaade simpelthen ikke kunne holde hjul til sidst. Der er ikke noget at gøre ved det, for det går så stærkt, konstaterer sportschef i Danmarks Cykle Union, Lars Bonde.

Han fortæller, at Folsach er tilbage på holdet til bronzeløbet.

- Vi tror, det kan give os noget at sætte en frisk Folsach ind, for der er kun halvanden time mellem løbene, siger Bonde.

Efter den danske skuffelse fik Storbritannien jublen til at bryde løs i den olympiske velodrom, da holdet med den tidligere Tour de France-vinder Bradley Wiggins i spidsen satte verdensrekord med tiden 3 minutter 50,570 sekunder.

Storbritannien og Australien kører om guld.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx