Af Lars Sejr - 17/10-15 08:28

Lin Dan: Fejlfri Axelsen har et kæmpe potentialeLin Dan: Fejlfri Axelsen har et kæmpe potentiale

Viktor Axelsen har en stor karriere foran sig, spår Lin Dan efter historisk stort nederlag til danskeren.

storybild

Viktor Axelsen er i semifinalen efter at have kørt den dobbelte OL-guldvinder og nuværende verdenstreer Lin Dan over med 21-8 og 21-7 i kvartfinalen. (Billede: Polfoto)

I mere end ti år har kineseren Lin Dan været en del af verdenstoppen i badminton, og fra 2006 til 2013 var han nærmest urørlig som kongen af herresingle.

Han ved om nogen, hvilket talent det kræver at vinde de største titler, og efter at være blevet udspillet på kryds og tværs af Viktor Axelsen i kvartfinalen ved Denmark Open, havde Lin Dan kun rosende ord til overs for det 21-årige danske talent.

- Han laver ingen fejl, og han har et kæmpe potentiale, lyder det fra den kinesiske superstjerne, der lige nu rangerer som nummer tre i verden.

Uhyggelig Axelsen smadrer Lin Dan ud af Denmark Open
Uhyggelig Axelsen smadrer Lin Dan ud af Denmark Open

Han virkede helt fra koncepterne, da Axelsen, nummer syv i verden, rev ham rundt i Odense Idrætshal i godt en halv time, men der var efterfølgende ingen dårlige undskyldninger fra kineseren.

- Jeg ved ikke, hvorfor jeg spillede skidt. Jeg lavede mange fejl, men forholdene i hallen var gode, siger Lin Dan om nederlaget på utrolige 8-21 og 7-21.

Hans-Kristian Vittinghus afskriver drøm om OL-billet
Hans-Kristian Vittinghus afskriver drøm om OL-billet

Han er de seneste år blevet overhalet af Chen Long som kongen af kinesisk badminton, men den dobbelte OL-guldvinder og femdobbelte verdensmester er stadig ofte helt med fremme, når de største turneringer skal afgøres.

Det vil han dog ikke være i Denmark Open i år efter badmintonlektionen fra Viktor Axelsen, som i lørdagens semifinale møder netop Chen Long.

Den langlemmede kineser er suveræn etter på verdensranglisten og har i hele 2015 vist skræmmende styrke med sejre ved blandt andet All England og VM.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tennis-direktør afviser...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
12-årig Emilie fra Assens i...
bt.dk
Wozniackis ekstræner efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx