Af - 19/05-14 09:49; Opdateret: 19/05-14 09:59

Rørt hjulmand sagde farvel med tårer i øjneneRørt hjulmand sagde farvel med tårer i øjnene

Kasper Hjulmand har stået i spidsen for FC Nordsjælland for sidste gang, og det var en tydeligt rørt træner, der i går sagde farvel til Farum.

storybild

Kasper Hjulmand er stolt over sin tid i FC Nordsjælland og ser nu frem til at skulle spille foran titusindvis af tilskuere hver eneste uge i Mainz. (Billede: Polfoto/Jens Dresling)

Kasper Hjulmand stod i aftes i spidsen for FC Nordsjælland for sidste gang i en 2-2-kamp mod Brøndby i Farum. Han har således takket ja til et cheftrænerjob i tyske Mainz.

Ingen afskedsgave fra Brøndby til Hjulmand
Ingen afskedsgave fra Brøndby til Hjulmand

Det er et job, den 42-årige træner ser frem til med store øjne - men de blev alligevel lidt fugtige, da han efter kampen skulle sætte ord på afskeden med FCN.

- Det er underligt. Det er der ingen tvivl om … ja … jeg har haft en fantastisk tid her, og … ja ... Jeg er ikke så god til afskeder. Det har været en fantastisk rejse, lød det med en gevaldig klump i halsen fra en tydeligt rørt Kasper Hjulmand.

For tre år siden røg Ståle Solbakken samme vej, da han skiftede FCK ud med Köln. Inden sæsonen var færdig, var han blevet fyret igen. Men Kasper Hjulmand frygter ikke samme skæbne.

- Det er to forskellige situationer. Jeg ved godt, det er en hård tilværelse at være træner i Bundesligaen. Men det tænker jeg ikke på. Jeg tænker på, at jeg har fundet en klub, der er et godt match, hvor jeg har en god følelse. Det er en anderledes klub, og det er ikke sådan, at jeg har hoppet på det første og bedste, siger han.

Hjulmand: Mainz passer perfekt til mig
Hjulmand: Mainz passer perfekt til mig

Hjulmands kollega og gode ven fra trænerakademiet, Brøndby-træner Thomas Frank, har kun roser til overs for sin kollega forud for de nye udfordringer, der venter.

- Jeg er sindssygt stolt på hans vegne. Jeg synes, det er fantastisk for ham, og han fortjener det mere end nogen anden. Han er i min verden - med afstand - det største trænerpotentiale, og måske den dygtigste træner lige nu herhjemme. Jeg er slet ikke i tvivl om, at han vil præstere godt, sagde han efter kampen i går.

Støvlerne på hylden
Det var ikke kun Kasper Hjulmand, der takkede af i FCN i går. Også anfører Nicolai Stokholm spillede sin sidste kamp som professionel spiller - og det var lidt hårdt for den 38-årige anfører.

Superliga-veteran stopper til sommer
Superliga-veteran stopper til sommer

- Jeg følte, jeg havde rimelig kontrol med det, og det havde jeg også til jeg blev taget ud og der blev sagt nogle pæne ord om mig i omklædningsrummet, og jeg holdt min afskedstale derinde.
Men jeg er en glad mand. Jeg har glædet mig rigtig meget til den her kamp, men det er også vemodigt, sagde han efter kampen.

Her afslørede han også, at han nu er færdig med fodbold. Han regner med at afslutte en aftale om et nyt job, der ikke handler om fodbold, i næste uge.
Kasper Hjulmand hyldede sin nu forhenværende kaptajn efter kampen med en bølge af komplimenter.

- I seks år kan jeg ikke kunnet finde fem minutter sammenlagt, hvor han ikke har gjort sit allerbedste. En bedre kaptajn kan man ikke få, sagde han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Krig hos Socialdemokraterne: Profil...
bt.dk
Kendt politiker forlader Folketinget:...
bt.dk
Politiet: 25-årige Alek kørte bevidst...
bt.dk
Kirurgen fra Mit plastikmareridt: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx