Af Ritzau - 11/10-16 12:17

Delaney står i skyggen af Kvist på landsholdetDelaney står i skyggen af Kvist på landsholdet

Thomas Delaney mener, han sagtens kan spille ved siden af William Kvist på landsholdet, som de gør i FCK.

storybild

Thomas Delaney håber på at starte inde i tirsdagens VM-kvalifikationskamp mod Montenegro. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Thomas Delaney er anfører i FC København, hvor William Kvist er makkeren på den centrale midtbane.

Men på fodboldlandsholdet har Kvist spillet fra start i de seneste fire kampe, mens Delaney har siddet på bænken og først er kommet ind i anden halvleg.

Sådan var det også i lørdagens 2-3-nederlag ude mod Polen i VM-kvalifikationen. Tirsdag venter Montenegro i Telia Parken.

I FCK har Delaney derimod fået lige så stort ansvar som Kvist - hvis ikke større - så de to klubkammerater har nærmest byttet roller på klub- og landshold.

- Ja, det er måske rigtigt nok. Men det er jo ikke fordi, jeg har mere at sige end William på landsholdet, fordi jeg er anfører i FCK. Eller at jeg er mere værdsat.

- Det er jo bare en lige kamp, og det skifter lidt. Hvor jeg måske spiller lidt mere i FCK, så spiller William lidt mere på landsholdet, siger Delaney.

Mens FCK-træner Ståle Solbakken har Delaney som et af de første navne på holdkortet, så tøver landstræner Åge Hareide lidt mere.

- Jeg har været lang tid i FCK under Ståle. Det har William også, men i to omgange. På landsholdet har William spillet mange flere kampe, end jeg har.

- Det er også noget, vi har brug for på et ungt hold. Det er en af tingene, som taler til Williams fordel, påpeger Delaney.

Kvist fik debut for Danmark i 2007 og har siden spillet 67 landskampe, hvilket gør ham til den mest rutinerede på holdet lige nu. Delaney, der fik debut i 2013, har spillet 12 landskampe.

- William spiller på landsholdet, som han også gør i FCK, hvilket jeg er lykkelig for. Det giver mig en masse frihed, når vi spiller sammen i FCK. Og det er ikke en rolle, jeg søger, understreger Delaney.

Kvist er ofte den defensive midtbanespiller på landsholdet, mens Pierre-Emile Højbjerg har været foretrukket som makkeren, der kan gå lidt mere med frem.

Delaney kan sagtens se sig spille med Kvist som makker på landsholdet.

- Ja, hvorfor ikke? Det tror jeg helt sikkert. Det er også vigtigt at have nogle spillere med gode relationer fra klub- eller ungdomshold.

- Jeg tror også, vi kommer til at se, at jeg starter inde i nogle kampe. Om jeg spiller med William eller Pierre, kommer meget an på, hvem vi møder.

- Pierre og jeg er lidt mere offensive end William, men der er ingen tvivl om, at William har en flot karriere bag sig. Og jeg ville ikke være ked af at komme op på lige så mange landskampe, siger Delaney.

Efter nederlaget til Polen er kravet mod Montenegro soleklart.

- Vi skal vinde vores kampe i Parken set over en bred kam, lyder det fra FCK-anføreren.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx