Af Ritzau - 28/01-17 07:46

Serena Williams: Venus er min største konkurrentSerena Williams: Venus er min største konkurrent

Serena og Venus Williams mødes i finalen i Australian Open. Det bliver en tæt kamp, vurderer kommentator.

storybild

Serena og Venus Williams møder lørdag hinanden i grand slam-finalen i Australian Open. Venus William (som ses på billedet) er med sine 36 år den ældste deltager til at nå finalen i Australian Open, siden den "åbne æra" begyndte i 1968. (Billede: Scanpix/William West)

For første gang siden 2009 møder tennisstjernerne Serena og Venus Williams hinanden i en grand slam-finale.

Deres seneste møde i en grand slam-finale var for over syv år siden, hvor Serena Williams vandt over storesøsteren i Wimbledon-finalen.

Når de lørdag igen står ansigt til ansigt i Australian Open, bliver det dog en sejr, uanset hvem der løber med grand slam-titlen, mener 35-årige Serena Williams.

- Det er som en drøm, der er gået i opfyldelse for os. Venus er min største konkurrent. Ingen har nogensinde slået mig så mange gange, som hun har.

- Vi har begge vundet, uanset hvad der sker i finalen. For en Williams kommer til at vinde turneringen, siger Serena Williams.

Det er niende gang, de to skal mødes i en grand slam-finale.

I søstrenes indbyrdes statistik har Serena Williams overtaget med 16 sejre i 27 kampe mod storesøsteren.

Venus Williams har i en periode været væk fra toppen i tennis og ligger nu på en 17.-plads på verdensranglisten.

I 2011 blev hun diagnosticeret med den kroniske sygdom Sjögrens syndrom, der medfører træthed og muskel- og ledsmerter.

Selv om det er første gang siden nederlaget i 2009, at Venus Williams deltager i en grand slam-finale, tror hun på, at hun kan vinde.

- Når jeg spiller mod Serena, synes jeg, jeg spiller mit bedste tennis. Jeg synes ikke, jeg er en undermåler. Jeg kan konkurrere mod alle odds.

- Men jeg ved, at det ikke bliver nemt, siger Venus Williams.

I semifinalen i Australian Open har der været en tydelig forskel på søstrenes præstation.

Serena Williams sejrede i sin semifinale sikkert med 6-2, 6-1 over Mirjana Lucic-Baroni fra Kroatien.

Venus Williams måtte derimod kæmpe mere for at slå sin amerikanske landsmand Coco Vandeweghe. Efter to og en halv time vandt 36-årige Venus Williams i tre sæt med cifrene 6-7, 6-2, 6-3.

Når alt kommer til alt, vil det formentlig også være Serena Williams, der løber med sejren, da hun har mere erfaring og mere på spil. Det vurderer kommentator hos Eurosport Michael Mortensen.

Alligevel ser han fortsat storesøsteren som en potentiel trussel.

- Det bliver en kamp, der bliver vundet med mindste margin, men jeg har stadig Serena som favorit. Hun server lidt bedre, og hendes baghånd er en lille smule bedre end Venus'.

- De har så mange spillemæssige kvaliteter, som minder meget om hinanden. De kender også hinanden ud og ind og har trænet meget sammen.

- Det bliver derfor en meget mental kamp, der vil bølge frem og tilbage, for det er så få point, der kommer til at gøre forskellen, siger han.

Hvis det lykkes Serena Williams at vinde Australian Open, vil hun vippe tyske Angelique Kerber af tronen på verdensranglisten.

En sejr vil også betyde, at Serena Williams kommer til at nå 23 grand slam-titler.

Dermed vil hun overgå tyske Steffi Graf, der sammen med Serena Williams har rekorden på 22 titler inden for den såkaldte åbne æra - perioden fra 1968, hvor professionelle spillere fik lov til at være med i grand slam-turneringerne.

Finalen går i gang lørdag klokken 09.40.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billeder vækker afsky: Turister gør...
bt.dk
10 spørgsmål du altid har haft lyst...
bt.dk
Eddie Skoller sætter...
bt.dk
Thomas Skovs far faldt om og bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx