Af - 26/03-14 16:22

Spanien summer af begejstring over lige La ligaSpanien summer af begejstring over lige La liga

For første gang i mands minde er der tre hold (næsten) helt lige i Spanien. Spændingen kan mærkes i hele landet, siger dansk fodboldhistoriker. I aften skal toptrioen i kampen igen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det har sjældent været SÅ spændende, at følge afgørelsen på det spansk mesterskab i fodbold. Atletico Madrid fører et point foran Barcelona og Real Madrid.

Barcelona-spiller tramper Pepe i ansigtet
Barcelona-spiller tramper Pepe i ansigtet

- Du kan mærke det i hele Spanien. Interessen for ligaen stiger enormt, fordi det er så spændende, siger fodboldhistorikeren Svend Rybner, som er ved at researche til en bog om spansk fodbold. Normalt afgøres mesterskabet mellem Barcelona og Real Madrid, men:

- I år snakker de om på cafeer og på fortove om, at der er en realistisk mulighed for at et tredje hold vinder, siger han, og tilføjer så, at han ikke selv tror på det. Han var på stadion forleden, da Barcelona vandt over Real Madrid, og det overbeviste ham om, at det hele ender, som det plejer:

Barcelona sejrede i vanvittig El Classico
Barcelona sejrede i vanvittig El Classico

- Ja, nu kører Barcelona den hjem. Barcelona-spillerne var uhyggeligt gode og tændte. Man har sagt, at de måske var lidt udbrændte, men nu lugter de blod. Jeg tror ikke de sætter flere point til nu, siger han.

Hvis Atletico vinder de resterende kampe, så kan Real Madrid højst blive nummer to, fordi Ronaldo og kompagni er dårligst i de indbyrdes kampe mod de andre tophold.

Real Madrid har tabt begge kampe mod Barcelona i denne sæson (1-2 og 3-4), og i de to lokalopgør mod Atlético Madrid er det kun blevet til et enkelt point (0-1 og 2-2).

Det har træner Carlo Ancelotti ærligt talt lidt svært ved at forstå:

- Jeg er ikke glad for det. Det er vanskeligt at forklare, fordi Real er et af de stærkeste hold i verden, og det vil vi fortsætte med at demonstrere, indtil afslutningen på sæsonen, siger han.

LÆS OGSÅ: Derfor grundlægger Real Madrid et dynasti i aften

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx