Af - 13/08-14 16:45

Spillerkoner skal sende dansk golfturnering højere opSpillerkoner skal sende dansk golfturnering højere op

Topnavne udebliver fra golfturneringen Made in Denmark – arrangørerne vil forbedre feltet ved at smøre spillerkonerne

storybild

Kronprinsen åbner her officielt golfturneringen i Himmerland. Det officielle felt er der tilgengæld ikke meget royalt over - men måske til næste år? (Billede: Polfoto)

Fra i morgen ligger Danmark græs til en Europa Tour-turnering i golf for første gang siden 2003. Men det bliver uden de bedste spillere: Kun fire spillere fra verdensranglistens top 100 er med, og to af dem kommer nok mest fordi de er danske.

- Jeg synes, at det er et rigtigt godt felt. Vores fokus fra starten var at have de ni danske tour-spillere med, siger turneringens pressechef, Anders Sigdal, som dog erkender, at han gerne havde set lidt flere udenlandske topspillere på holdkortet, men dertil er turneringen for lille.

Danske golfprofiler slutter langt fra toppen i Paris
Danske golfprofiler slutter langt fra toppen i Paris

- Præmiesummen på halvanden million euro er i den nedre halvdel på touren, og nogle spillere kigger på kalenderen og ser, hvor der er flest penge og flest ranglistepoint på spil, siger han.

Men måske bliver feltet lidt stærkere til næste år. For 'Made in Denmark' går efter at opgradere deltagerfeltet – ikke ved at øge præmiepuljen, men ved at gå målrettet efter at gøre turneringen mere interessant for golfspillernes... koner.

Thomas Bjørn fortsætter nedtur i Frankrig
Thomas Bjørn fortsætter nedtur i Frankrig

Våbnene er blandt andet galleri-besøg, spa-billetter, brunch og barnepiger.

- Spillerkonerne får adgangskort til spa-wellness og til svømmehallen. Vi har også arrangeret en tur for spillerkonerne til et galleri i Århus, hvor der også er frokost, nævner Anders Sigdal, som også har hyret Europa Tourens faste barnepige, så spillernes medbragte børn kan blive passet af en, de kender.

Alt sammen tiltag, der skal give spillerkonerne lyst til at vende tilbage – og til at lokke flere med sig.

- Der er nogle turneringer, spillerne SKAL spille. Der er nogle, de VIL spille, og så er der den gruppe, hvor vi ligger. Og der kan det så være, at konerne sidder og siger: Jeg vil hellere til Danmark, end til Tjekkiet eller Rusland, og så kan det da være, at man kan hive en to-tre spillere ekstra til på den måde, siger han.

LÆS OGSÅ: Thorbjørn Olesen: Intet kan stoppe Bjørn

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx