Af - 10/12-13 08:00; Opdateret: 10/12-13 13:08

Danskerne er vilde efter Pytlicks pigerDanskerne er vilde efter Pytlicks piger

De danske tv-seere er klar på at følge det danske landshold ved VM i Serbien. Det viser foreløbige seertal og en metroxpress-meningsmåling.

storybild

Tv-seerne er med de dansker håndboldkvinder fra starten af VM. (Billede: Polfoto/Lars Poulsen)

Mellem 1,1 og 1,2 millioner seere var der til Danmarks to første kampe ved VM i Serbien, selvom holdet mødte de ukendte og upåagtede hold fra Kina og Japan.

Pytlick: Vi tror virkelig på os selv
Pytlick: Vi tror virkelig på os selv

- Det er markant højere, end vi normalt ligger ud med ved de her slutrunder. Det plejer at bevæge sig opad i løbet af slutrunden, og det her er et højt sted at starte, siger John Jäger, souschef på TV2 Sporten.

Til sammenligning havde TV2 cirka 900.000 seere til de to første kampe ved EM for et år siden, og dengang mødte danskerne langt større hold i henholdsvis Sverige og Frankrig.

Topscorer-'Mulle': Jeg har hurtige fødder
Topscorer-'Mulle': Jeg har hurtige fødder

DR Sportens chef Jacob Kwon er glad, men har også et bud på opbakningen.

- Jeg tror, der er en øget opmærksomhed omkring det her kvindelandshold, som stadig er et ungt landshold, men som har vist rigtig gode takter op til denne her slutrunde. Jeg tror, det er det, danskerne er blevet opmærksomme på, siger han.

En meningsmåling, som YouGov har lavet for metroxpress, viser, at 47 procent af danskerne kommer til at se en eller flere af Danmarks VM-kampe.

Men meningsmålingen viser også, at 33 procent flere har tænkt sig at se kampen mod Serbien onsdag, end der var seere til de to første kampe. Og den udvikling vil fortsætte som turneringen skrider frem.

’Mulle’ åd Japan råt med ti kasser
’Mulle’ åd Japan råt med ti kasser

Når Danmark til finalen vil 115 procent flere se den kamp, end de to første kampe. Koblet sammen med de foreløbige seertal ligner det 2,4-2,6 millionere seere den 22. december. Altså, hvis de når så langt.

HØR LANDSTRÆNER JAN PYTLICK GØRE SPILLEMÆSSIG STATUS EFTER DE TO FØRSTE KAMPE:

LÆS OGSÅ: Målvogter: Endelig havde jeg vigtige redninger

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
23-årige Enna stillede et...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx