25/08-17 13:41; Opdateret: 25/08-17 14:16

FC København skal tre gange østpå i Europa LeagueFC København skal tre gange østpå i Europa League

FC København møder russiske Lokomotiv Moskva, Sheriff Tiraspol fra Moldova og tjekkiske Zlin i Europa League.

storybild

Monaco. Det danske mesterhold, FC København, skal tre gange til Østeuropa i forbindelse med efterårets gruppespil i Europa League.

Det blev en kendsgerning ved fredagens lodtrækning i Monaco. Den formede sig sådan, at FCK i gruppe F skal møde Lokomotiv Moskva fra Rusland, Sheriff Tiraspol fra Moldova og Zlin fra Tjekkiet.

FCK var topseedet og står med på papiret gode chancer for at besætte en af de to øverste placeringer, der udløser avancement til forårets 16.-finaler.

Københavnerne havde foretrukket at være en del af gruppespillet i Champions League, men det glippede, da holdet onsdag tabte sammenlagt til Qarabag.

Trøstpræmien for taberne i playoffrunden var en plads i Europa League, hvorfor der nu alligevel venter FCK yderligere seks kampe i Europa i efteråret.

Den første spillerunde afvikles 14. september, mens den anden følger 28. september.

Dernæst er der terminer 19. oktober, 2. og 23. november samt 7. december.

Lokomotiv Moskva sluttede i sidste sæson skuffende som nummer otte i Ruslands Premier League, men er med i Europa League på grund af pokaltriumfen i hjemlandet.

Det samme er tjekkiske Zlin.

Sheriff Tiraspol har de seneste mange år været klublokomotivet i Moldova og har vundet mesterskabet de seneste to sæsoner.

Finalen i Europa League spilles i denne sæson i Lyon i Frankrig. Det sker den 16. maj.

Manchester United vandt turneringen i sidste sæson efter finalesejr over Ajax.

I denne sæson spiller Manchester United med i Champions League, mens Ajax torsdag missede chancen for Europa League-gruppespillet med det samlede nederlag til norske Rosenborg.

Rosenborg skal i sin gruppe møde Zenit fra Rusland, spanske Real Sociedad og Vardar fra Makedonien, som i Champions League-kvalifikationen blev slået ud af FCK.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx