Af Ritzau - 17/08-16 18:54

Lettet Axelsen i semifinalen: Presset har været stortLettet Axelsen i semifinalen: Presset har været stort

Forventningspresset har føltes tungere ved OL end i normale turneringer, erkender Viktor Axelsen.

storybild

Viktor Axelsen regner med at kunne spille mere frit i semifinalen mod Chen Long på fredag. (Billede: Reuters/Mike Blake)

Badmintonspilleren Viktor Axelsen virker mere lettet end overstrømmende glad, efter at han onsdag bookede en plads i semifinalen ved OL i Rio.

Det fynske stortalent levede med 21-12, 21-16 over briten Rajiv Ouseph op til sin seedning som nummer fire, ligesom han indfriede omgivelsernes forventninger, som han erkender har tynget mere ved OL end normalt.

- Jeg ved, hvor meget pres, der er på, og i de to seneste kampe har jeg været favorit på papiret. Én ting er at være favorit i en normal turnering, en anden ting er at leve op til det til et OL, siger Viktor Axelsen, inden han uden et smil på læben erklærer sig "megaglad".

Med sejren har den 22-årige dansker igen demonstreret, at han hører til i den absolutte verdenselite sammen med Lee Chong Wei, Chen Long og Lin Dan, som udgør resten af semifinalefeltet.

- Det er fantastisk. Jeg er nummer fire i verden, og nu er jeg også blandt de fire bedste til et OL, siger Axelsen.

Efter at have spillet sig blandt de fire bedste ved OL, regner han med, at han kan spille mere frit og befriet for det forventningsåg, han har haft på sine skuldre, når han møder Chen Long på fredag.

- Det føler jeg, at jeg kan. Selvfølgelig spiller man aldrig helt frit til et OL, men det er ikke mig, der er favorit på papiret, så jeg skal gå ud og give den hele armen.

- Chen Long er virkelig stærk. Han har spillet godt og spillede en virkelig god kamp i dag. Jeg skal spille op til mit absolut bedste, hvis jeg skal vinde, men jeg tror på mig selv, siger Viktor Axelsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-klubber høster...
bt.dk
Morgenmadsprodukt kaldes tilbage:...
bt.dk
Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Casper satte vild rekord over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx