08/09-13 07:55

Danskere skal gennemføre 30 ironman på 30 dageDanskere skal gennemføre 30 ironman på 30 dage

Kim Greisen og Thea Storm Henriksen skal fra i dag og en måned frem gennemføre en ironman dagligt.

storybild

Kim Greisen og Thea Storm Henriksen. (Billede: Polfoto)

To danskere er blandt 23 vovehalse, der fra i dag har sat sig for at gennemføre en ironman hver eneste dag i 30 dage i Triple Deca Ironman i Norditalien.

Kim Greisen og Thea Storm Henriksen skal den kommende måned svømme 114 kilometer, løbe 1265,85 kilometer og cykle 5400 kilometer. Hver dag bliver en ekstrem udfordring, som kommer til at slide hårdt på fysikken.

Læs også: Dansk kvinde i vanvittigt ironman-projekt

Målet for de to danske ultramotionister er i første omgang at gennemføre og ikke vinde konkurrencen.

- Jeg ved, at der kommer er par stykker, der er skarpe og godt forberedt, men det er vigtigere for mig at gennemføre end at køre ræs, siger 40-årige Kim Greisen.

- De to-fire stykker, der vil køre ræs, kører sikkert hårdt på de første måske otte dage, og så håber jeg, at det går op for dem hvor langt, der er hjem, og så bliver der mere ro på.

Læs også: 'Jernprinsen' indtager sidste etape af Ironman

- Min taktik er at køre med is i maven, så jeg vil lægge roligt ud og komme et stykke hen i konkurrencen. Når jeg så føler mig tryg, så vil jeg se, om der er noget at køre ræs med, siger Greisen, der er uddannet civilingeniør.

33-årige Thea Storm Henriksen er den eneste kvindelige deltager, og for hende gælder det udelukkende om at klare sig igennem.

- Da jeg fik startlisten og så, at der ikke var andre kvinder, blev jeg ked af det.

Læs også: Jernmænd betaler millioner for at deltage

- Det betyder meget, at jeg er den eneste, for det bliver hårdt. Jeg regner med, at mændene er væsentlige stærkere end mig.

- Jeg er meget emotionel, og jeg græder og griner undervejs, og der er ikke nogen at dele oplevelsen med. Jeg er glad for, at Kim er med, så der er en dansker.

- Det er nogle store oplevelser at have alene. Man gennemgår en proces, og det er rart, at der er nogen, der kan relatere til de tanker, man gør sig, siger underviseren fra Vejle Idrætshøjskole.

Selv om ankler, knæ og hofter kommer til at gøre ondt, så bekymrer den slags ikke de to danskere.

Det vigtigste er at undgå akutte skader og få fyldt kroppen op med energi og mineraler. Og så handler det om at få noget søvn.

- Man skal huske at respektere restitutionsperioden, siger Kim Greisen.

- Hvis man står fire timer på en stairmaster i et motionscenter og kun spiser et æble, så dur det ikke. Det går kroppen i stykker af.

- Vi spiser det, vi skal af vitaminer, og vi restituerer efter konkurrencen, og det er forskellen. Det bliver et vigtigt konkurrenceparameter, at man overhovedet kan nå at spise det, der skal til for at holde vægten.

- Vi skal have på den gode sider af 10.000 kalorier om dagen. Det svarer til 10 store pizzaer, siger Kim Greisen.

Thea Storm Henriksen er overbevist om, at hendes krop kan klare de fysiske belastninger.

- Det vil gøre ondt i knæ og hofter at lave 30 ironman. Det kan man ikke undgå.

- Man kan ikke lave det her, hvis ikke man har trænet et langt liv igennem. Jeg kender min krop godt og kender signalerne.

- Jeg er mest bange for skader. Det kan man ikke forberede. Måske løber man lidt forkert, eller måske hælder banen lidt. Fysisk skal jeg nok komme igennem, hvis jeg ikke bliver skadet, siger Thea Storm Henriksen, der regner med at tabe 5-10 kilo under konkurrencen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Bilist kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx