Af - 16/01-14 07:11

Fordømt! Ingen danske dommere til VM i fodboldFordømt! Ingen danske dommere til VM i fodbold

Ingen danske dommere er gode nok til VM i Brasilien - Danmarks bedste drømmer om VM i Rusland i 2018. Men det bliver rigtigt svært, vurderer tidligere topdommer.

storybild

(Billede: Polfoto)

Danmark har ikke haft nogen dommere i den øverste kategori, siden Claus Bo Larsen faldt for aldersgrænsen. Derfor er der heller ikke danskere dommere med ved VM i Brasilien.

Se nominerede: Er han årets fodboldspiller?
Se nominerede: Er han årets fodboldspiller?

Danmarks højst rangerede dommer, Kenn Hansen, blev lige før jul rykket op i den næstbedste dommerrække, og derfra bliver man ikke udtaget til VM.

AGF'ere rystet over dommere
AGF'ere rystet over dommere

- Jeg blev først international dommer i 2011, og det kan man ikke nå at komme til VM på. Det er totalt urealistisk, siger han og forklarer, at det kræver en hel del mere erfaring at fløjte ved et verdensmesterskab.

Her ryster dommeren på hovedet under angreb
Her ryster dommeren på hovedet under angreb

- Jeg mangler én oprykning fra at være med (på øverst niveau, red.), og den kunne i teorien komme til vinter. Men der er kun 24 dommere i den bedste række i Europa, og her taler vi om spaniere, tyskere, englændere, italienere, der dømmer for 50-60.000 tilskuere hver weekend, siger han.

Alligevel drømmer Kenn Hansen om at komme til VM i Rusland i 2018.
- Jeg vil da gøre mit for at være med næste gang. Der har jeg fire år til at dygtiggøre mig, og jeg går absolut efter det, siger han.

Ifølge den tidligere topdommer Claus Bo Larsen, så bliver det svært, fordi de danske dommere kun er amatører, mens tendensen i udlandet går mod halvprofessionelle dommere.

- Så siger de 'ok, vi har tre-fire gode englændere, der dømmer Premier League hver uge med 60.000 tilskuere, og så har vi nogle danskere, der kommer lidt før kampen og har deres arbejde ved siden af.'. Nej, det bliver rigtigt svært, siger Claus Bo Larsen, som alligevel 'virkelig håber', at Kenn Hansen kommer med til næste VM.

LÆS OGSÅ: Liverpool-manager er i problemer efter dommer-kommentar

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelsk betjent udskrevet efter...
bt.dk
Zlatan er færdig i Manchester United:...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
Tre danske byer vil ændre navn
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx