Af - 16/11-16 10:03; Opdateret: 16/11-16 14:34

Dansk ’wonderkid’ trænede med førsteholdet i NewcastleDansk ’wonderkid’ trænede med førsteholdet i Newcastle

17-årige Elias Fritjof Sørensen trænede for nylig med førsteholdet i Newcastle, hvor han i lokalpressen kaldes ’danish wonderkid.’

storybild

Elias Fritjof Sørensen foran Newcastles hjemmebane, St. James' Park. (Billede: Privatfoto)

Danske Elias Fritjof Sørensen var blot 16 år, da han i sommer tog skiftet fra HB Køge til den engelske traditionsklub Newcastle på en treårig ungdomskontrakt.

Lidt af en omvæltning for den i dag 17-årige angriber, der dog ikke var i tvivl om, at han måtte gribe chancen.

- Da Newcastle kom med et tilbud på mig, tænkte jeg, at det var en chance, jeg ikke måtte glippe – en chance for at gøre min drøm til virkelighed, siger Elias Fritjof Sørensen.

17-årig Stoke-dansker drømmer om Premier League
17-årig Stoke-dansker drømmer om Premier League

Et af de helt store højdepunkter kom for nylig, da danskeren fik at vide, at han skulle træne med førsteholdet, mens han lavede lektier på akademiet.

- Jeg tænkte bare: 'Shit, hvor fedt!'. Men jeg blev selvfølgelig også lidt nervøs, siger angriberen, der efter træningen fik et par ord med på vejen fra Newcastle-træner Rafael ’Rafa’ Benitez:

Det gik godt. ’Rafa’ sagde ”well done” efter træningen. Man ved ikke, om det bare er noget, han siger til alle, der kommer op, men det var selvfølgelig fedt. Det giver da lidt selvtillid at komme op at træne med de store gutter.

Elias Fritjof Sørensen underskrev en ungdomskontrakt med Newcastle i sommer (Billede: Privatfoto)

I det hele taget har det unge stortalent fundet sig hurtigt til rette i det nordengelske, hvor både klubben og den plejefamilie, han bor hos, har taget godt imod ham.

- De har taget sig ufatteligt godt af mig. Den plejefamilie, jeg bor hos, behandler mig, som var jeg deres eget barn, og klubben hjælper mig meget, siger Elias Sørensen, der fortæller, at omvæltningen har været størst på banen:

- Tacklingerne er hårdere, tempoet er højere, og alle tænker hurtigere. Man kan mærke, at modstanderne sidder helt tæt på en, hver gang man har bolden. Opstår der en chance, bliver der scoret. Der er ’no mercy’ – den ryger bare i kassen.

Holland elsker dansker: - Ender hos Barelona, Real Madrid, Chelsea...
Holland elsker dansker: - Ender hos Barelona, Real Madrid, Chelsea...

I slutningen af oktober scorede Elias Fritjof Sørensen to mål i U/23-holdets 5-1-sejr over Hartlepool, og af lokalmediet The Chronicle kaldes han ’danish wonderkid’. Men trods fremgangen og de pæne ord ved den unge komet, at han må fortsætte det hårde arbejde.

- Det er selvfølgelig fedt at få ros. Men det er ikke noget, jeg tænker nærmere over. Jeg arbejder bare hårdt på at blive bedre og bedre hele tiden, siger danskeren, der i første omgang sigter mod at blive fast mand i U/23-truppen.

KLIK HER FOR AT FÅ DE BEDSTE FODBOLDNYHEDER FRA METROXPRESS

Leicesters danske talent: - Det har været vanvittigt
Leicesters danske talent: - Det har været vanvittigt

Dolberg: - Det skal jeg blive bedre til
Dolberg: - Det skal jeg blive bedre til

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anna Due fra 'Paradise' afslører: Det...
bt.dk
Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Tre sikre og en masse spørgsmålstegn:...
bt.dk
Guldbejlers nøglekamp flyttes: Kevin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx