Af Ritzau - 27/09-16 19:34

Asiater ydmyger Fifa-boss: Kongres varede 20 minutterAsiater ydmyger Fifa-boss: Kongres varede 20 minutter

Det Asiatiske Fodboldforbund benyttede ekstraordinær kongres til at protestere mod Fifa.

storybild

Fifa-præsident Gianni Infantino er blevet upopulær i Asien, efter at Fifa har nægtet en kandidat at stille op til valget til Fifas Council. (Billede: Scanpix/Indranil Mukherjee)

Fifa-præsident Gianni Infantino kunne have sparet sig rejsen til Indien, hvor Det Asiatiske Fodboldforbund (AFC) på en ekstraordinær kongres tirsdag skulle have valgt tre delegerede til Fifas magtfulde Council.

Infantino var på plads i salen, da de asiatiske delegerede med stemmerne 42-1 forkastede kongressens dagsorden i protest mod, at Fifa i sidste øjeblik havde nægtet en kandidat at stille op til valget.

- Det står klart for alle, at kongressen har talt med én stemme, sagde AFC's præsident, Sheikh Salman bin Ibrahim Al Khalifa, ifølge nyhedsbureauet AFP, da han erklærede kongressen opløst efter blot 20 minutter.

- Fifa-præsident Gianni Infantino, jeg er ikke sikker på, at du har været til en kortere kongres, men jeg tror, du kan se salens holdning, lød det fra Al Khalifa henvendt til den prominente gæst.

De asiatiske delegerede er sure over, at Fifa har modsat sig, at vicepræsidenten i Qatars Fodboldforbund, Saoud Al-Mohannadi, stiller op til valget.

Al-Mohannadi er anklaget for at have nægtet at samarbejde med en kommission, der er i gang med at efterforske korruption.

I august anbefalede Fifas Etiske Komité, at Al-Mohannadi bliver idømt to og et halvt års karantæne fra al fodbold, men han nægter sig skyldig og havde i første omgang fået lov at stille op på kongressen.

Søndag gav Fifa alligevel ordre til, at AFC trak qatareren ud af kandidatfeltet, og det affødte altså den markante demonstration for øjnene af Fifa-præsidenten.

Infantino slår dog asiaternes protest hen som en del af reformprocessen.

- Det er det, demokrati handler om. Vi er i gang med en reform af Fifa, og det samme er forbundene, siger Gianni Infantino ifølge AFP efter den ultrakorte kongres.

- Det her kræver diskussioner, det kræver tid, det kræver møder, og det kræver også aflysninger af møder. Dette er simpelthen en normal del af den proces, som fodbold går igennem i denne tid, siger Infantino.

Ifølge AFC-embedsmænd vil det vare måneder, inden en ny kongres kan blive gennemført.

En kongres skal indkaldes med en måneds varsel, og Fifa skal bruge op til fire måneder til at godkende kandidater.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gymnasieelever hærgede i offentlig...
bt.dk
Danske Lisbeth løsladt i Brasilien
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Michael Rasmussen indrømmer: Jeg var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx