Af Ritzau - 26/03-17 07:16

Cornelius: Jeg er blevet en mere komplet spillerCornelius: Jeg er blevet en mere komplet spiller

FC København-angriberen Andreas Cornelius trives fint med, at han har udsigt til at starte inde mod Rumænien.

storybild

Andreas Cornelius var med i nogle lette indledende øvelser med bolden, da fodboldlandsholdet lørdag trænede i Cluj i Rumænien. Holdet møder søndag Rumænien i VM-kvalifikationen. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Nicolai Jørgensen og Kasper Dolberg er rejst hjem med skader, så det bliver formentlig Andreas Cornelius, der skal starte inde som frontangriber mod Rumænien.

Pludselig er det FC København-angriberen, alle snakker om, når talen falder på Danmarks angreb i søndagens VM-kvalifikationskamp i Cluj.

- Det har jeg det fint med. Det kan jeg godt lide. Så mærker jeg lidt ekstra spænding, når folk forventer, at jeg skal præstere, siger Cornelius.

I løbet af de seneste år har Cornelius forbedret sit spil, så det ikke kun er mål og styrken på hovedstød, han kan byde ind med.

- Jeg har udviklet mig til at være en lidt mere komplet spiller. Tidligere havde jeg de samme spidskompetencer og var god i feltet og scorede mange mål. Det var de ting, jeg levede på.

- I dag kan jeg flere ting. Det gør, at når jeg ikke lige scorer, og jeg ikke lige viser mine spidskompetencer, så kan jeg stadig bidrage med en masse ting, siger Cornelius.

Landstræner Åge Hareide har især lagt mærke til Cornelius i de europæiske kampe, som FCK har spillet i denne sæson.

- Andreas har vist internationalt niveau hos FCK. Han er en angriber, der skal levere, og han lever med presset. Sådan er det at være landsholdsspiller.

- Jeg er ganske rolig, for jeg har set nogle gode træninger. Jeg tror, at rumænerne skal arbejde rigtigt hårdt for at slå os, og så må vi se, om Andreas er i stand til at lave mål, siger Hareide.

Hareide minder også om, at Danmark råder over andre formstærke angribere som Martin Braithwaite og Lasse Vibe, der i øjeblikket får masser af spilletid i henholdsvis Toulouse og Brentford.

Derudover er FC Nordsjælland-topscoreren Marcus Ingvartsen efterudtaget til truppen, hvor også Celta Vigos kantspiller Pione Sisto figurerer.

Landstræneren har lagt sig fast på startopstillingen, men han vil ikke afsløre, hvordan Danmark stiller op i søndagens kamp, der begynder klokken 20.45.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sigmund fra 'X Factor' langer ud...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx