Af Ritzau - 13/03-17 16:01

Spillerforening om KIF-rod: Vi er i dialog med spillerneSpillerforening om KIF-rod: Vi er i dialog med spillerne

Håndbold Spiller Foreningen følger situationen i KIF, men tager kun juridiske skridt på spillernes opfordring.

storybild

Antonio Garcia er en af de KIF Kolding København-spillere, der har mærket, at der er lavvande i klubkassen. (Billede: Scanpix/Anders Kjærbye)

Nye spillere i håndboldklubben KIF Kolding København får allerede ved kontraktunderskrivelsen at vide, at der kan være uregelmæssigheder i lønudbetalingerne.

Som klubbens sportschef, Lasse Boesen, fortalte til TV3 i lørdags, er det "sådan, det er her". Ifølge Boesen er spillerne indforståede med, at lønnen kan udeblive i perioder.

Det tegner et billede af en klub, der opererer på forventet efterbevilling og som på forhånd er klar over, at den har budgetteret til op over loftet.

Den slags ansættelsesforhold må være en oplagt sag for en fagforening, og i Håndbold Spiller Foreningen har direktør Michael Sahl Hansen da også været opmærksom på problemerne i KIF i flere år.

- Vi er i dialog med spillerne om, hvad der skal ske. Vores holdning er jo klar: Spillerne skal have deres løn til tiden. Selvfølgelig er det her ikke i orden, siger Michael Sahl Hansen.

- Vi går dog ikke ind og advarer mod bestemte klubber, påpeger han.

En af KIF Kolding Københavns spanske spillere, Antonio Garcia, fortæller til TV2 Sport, at han ikke har fået løn i tre måneder.

Han stoler dog på klubledelsens forsikringer om, at pengene går ind på hans konto på et tidspunkt, og derfor er han ikke gået videre med sagen.

Kun hvis han - eller en af hans kolleger - får nok og vil begære klubben konkurs, kan spillerforeningen tage juridiske skridt.

- Hvis der ikke er medlemmer, der bringer en sag ind og siger: "Nu er vi nødt til at gøre et eller andet her", så kan vi ikke bare køre en sag.

- Der er nødt til at være en forståelse af, at det er den vej, vi går, siger Michael Sahl Hansen.

KIF Kolding København har lavet millionunderskud i en årrække, men har alligevel altid formået at lukke hullerne.

Derfor har spillerne tilsyneladende fortsat tillid til, at klubbens direktør, Jens Boesen, nok skal få skrabet skillingerne sammen.

Men der kan også være andre grunde til, at ingen har bedt om fagforeningens rygdækning til at gå i juridisk clinch med klubben.

- Der er jo ingen, der siger, at det vil være det rigtige for spillerne. Det bliver altid et regnestykke.

- Måske er det en bedre idé at vente på lønnen, selv om det lige nu er en lortesituation. Hvis man altså tror på, at pengene kommer, siger Michael Sahl Hansen.

Hvis en klub går konkurs, er spillernes løn dækket af Lønmodtagernes Garantifond.

Her er der dog et udbetalingsloft på 160.000 kroner, så hvis en spillers udestående er større end det, skal han altså være indstillet på et tab, hvis han vælger at begære klubben konkurs.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx