Af Ritzau - 26/09-16 08:22

Landstræner: Jan Ø. spillede for stereotypt i finalenLandstræner: Jan Ø. spillede for stereotypt i finalen

Jan Ø. Jørgensen tog for store chancer i søndagens Superseries-finale mod Lee Chong Wei, mener landstræneren.

storybild

Danske Jan Ø. Jørgensen tog for store chancer mod Lee Chong Wei (med flaget) i søndagens finale, mener Kenneth Jonasson. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Kazuhiro Nogi)

Det endte med et bittert finalenederlag til Jan Ø. Jørgensen, da han søndag stod over for Lee Chong Wei i Superseries-turneringen Japan Open.

De to har nu mødt hinanden 18 gange, og det er kun blevet til en enkelt dansk sejr tilbage i 2009.

Jan Ø. Jørgensen var dog tæt på i Tokyo og tvang kampen ud i tre hårde sæt, hvor den malaysiske verdensetter var i problemer. Danskeren tabte 18-21, 21-15, 16-21.

Landstræner Kenneth Jonassen mener, at Lee Chong Wei lukrerede på, at Jan Ø. Jørgensen lavede for mange unødvendige fejl.

- Jan spillede en rigtig god kamp på et højt niveau, men desværre blev han i perioder lullet ind i det spil, Chong Wei gerne ville have, hvor Jan tog lidt for store chancer og kom til at spille for stereotypt.

- Det er rigtig svært, men endnu en gang synes jeg, at Jan viste, at han har niveauet til at være med mod de bedste, og at han også kan slå dem, siger Jonassen til badminton.dk.

På trods af nederlaget er der positive ting at tage med hjem.

- Når vi kommer hjem fra Østen, kommer der en del videoarbejde, hvor vi skal se de her kampe og se, hvilke situationer det er, han skal blive endnu skarpere på, siger landstræneren.

I søndagens anden finale med dansk deltagelse vandt damedoublen Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen over de japanske hjemmebanefavoritter Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi.

I de seneste seks opgør var det blevet til nederlag mod de stærke japanere, senest i OL-finalen i august, men den stime fik sølvduoen brudt.

Landstræneren er stolt over det, den danske damedouble har leveret på banen i Japan.

- Det er en virkelig, virkelig stærk præstation, og jeg synes, at det er så sejt gået.

- Jeg er imponeret over deres villighed til at ofre sig på banen og samtidig tænke klart, når man er mest træt - både søndag, og i turneringen som helhed. Det er bare meget imponerende, siger Jonassen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx